BasBQ
Beef en Steak

Kaas-uien brood

 

Mikeje25

Vuurmaker
Berichten
63
594D0B9A-579C-46A2-AB49-396C144E175F.jpeg


Benodigdheden
6 tot 7 cups tarwe- of speltbloem
1 zakje gist
450 ml. lauw water
1 tl. suiker
4 tl. gerookt* zeezout
1 tl. knoflookpoeder
2 uien
220 gr. gerookte* Cheddar
Scheutje olijfolie

Vijzel
Bakpapier
Dutch oven 6qt
18 briketten

4aa09763faf0f32bb3fc5a516d5bb1bb.jpg


Giet de bloem in een grote kom (ik begin met 6 cups). Voeg hier de gist, het suiker en het water aan toe en kneed tot een soepel deeg. Leg een stuk bakpapier in je DO en laat het deeg hier 30 min. in rusten op een warme plek.
Ondertussen de uien grof snipperen en deze met de olijfolie en knoflookpoeder fruiten op laag vuur. Daarna de cheddar raspen, houdt een klein handje apart voor bovenop het brood. Nu het zout nog even door de vijzel heen halen zodat het niet meer zo grof is.
Na de 30 min. het deeg weer terug in de kom leggen, de uien de cheddar en het zout toevoegen en opnieuw kneden. Extra bloem toevoegen tot het deeg niet meer plakt.
Nu kan het deeg terug in de DO (opnieuw met bakpapier) en mag het nogmaals 45 min. rijzen. Wanneer het brood klaar is met rijzen verdeel je het laatste handje cheddar nog even over het deeg heen.

Wanneer het deeg bijna klaar is met rijzen kan je beginnen met het aansteken van de briketten, je hebt er in totaal 18 nodig, 6 onder en 12 boven.
Het brood wordt in ongeveer 45 minuten gebakken of tot een kerntemperatuur van 95 graden.

Eet smakelijk!

*De kaas en zout zijn koud gerookt m.b.v. een cold smoke generator met een mix van beuken en eiken mot. De kaas ongeveer 3 uur en het zout ongeveer 12 uur. Het zout kan je gelijk gebruiken, de kaas is het lekkerst als je deze na het roken eerst nog vacuumeert en twee weken in de koelkast bewaard.

4a9bd97f7948567fbdcca14cb324729b.jpg


a3861407cbdf384eae7eec8a161bb873.jpg


0fcd6a724bd73c8f0e5cbcb686e95087.jpg


bcb89d81330311b292e7a23902175893.jpg




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Laatst bewerkt door een moderator:
lekker hoor, dank voor het delen
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Wauw! Ik ben niet zo goed (lees heel slecht) met brood maar deze lijkt me ook alweer zoooooo lekker. Moet me er toch maar weer eens aan wagen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan