BasBQ
Beef en Steak

Spareribs [emoji3581]

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Na al die jaren dat ik met BBQ bezig ben, heb ik nog nooit spareribs gemaakt. Daarom werd het onderhand eens tijd dat ik ze ging maken.

4 ribben gehaald bij de slager vandaag. En deze in de Frank?s Pork Prank gezet.

698552108495652e39a9a4d2b1c93932.jpg


BGE weer eens van stal gehaald. En deze opgestookt naar 110gr. Een chunk kersenhout er bij voor de rook. En toen de temp stabiel was de ribben er op.

0340fd67504d1fb8ccf92bdb14e45c7a.jpg


Nu had ik mooi tijd om eens zelf een BBQsaus te gaan maken. Deze heb ik gemaakt met inspiratie van Noskos zijn gerookt bier BBQsaus. Ik had alleen geen gerookt bier. Maar gewoon pils er in verwerkt. Erg lekkere BBQsaus. Aanrader.

a4c334ea2374f6606464ccad9b9da8c0.jpg


c134f79044ea6286f296d3a210467a85.jpg


364111902658b0ac8668bfca58b1a41f.jpg


Tussen door maar eens spieken hoe de ribs gaan :)

b0c7572a75d699a0e4a7db35f514bfb7.jpg


Na 2,5u zag de bark op de ribben er wel goed uit. Even temperatuur gemeten. En de kern zat op 75gr. Tijd om in te pakken.

37faddfd64c14044d2525e05a2f7c2c8.jpg


d7aeb972bede0e4bf9520f3d416dfec0.jpg


16d8b5544e1ddd9be6fa500cfce9a4a4.jpg


De ribben hebben ruim een uur ingepakt op de BBQ gelegen. Het waren geen hele dikke ribben. Dus vond het wel lang genoeg. Ribs uitgepakt en die waren mooi gaar. Fall of the bone. Ribs weer op het rooster gelegd en ingesmeerd met de zelfgemaakt BBQsaus. En vervolgens 45min laten liggen. Zodat de saus lekker kon karameliseren.

ee80a46c1bff319dd29d63d0871ade93.jpg


Eindelijk kon ik dan na een middag BBQ voor het eerst mijn zelfgemaakte ribs gaan proeven.

2a95f710fb0404a2356a52a37bd74cad.jpg


219fb9f36bfcc5f321cc80e3a1957ec1.jpg


00be6039985c376c0f8a8200d05207d7.jpg


6c77a9cadcad73161f6ce4f2ed48cf6f.jpg


WoW wat lekker. Nu weet ik hoe het hoort.
We hadden er nog een salade van rucola en veldsla bij. En een gepofte zoete aardappel. Welke ik gevuld had met een roomboter/kaneel vulling. Erg lekker.
Ik ga ze zeker vaker maken. Wel wil ik ze eens maken dat ik het vlees echt van het bot moet kluiven. Dat vind ik ook wel zo lekker.

Lang verhaal en een hoop foto?s voor wat ribs. Maar ja, blijft gewoon leuk dat BBQ

Bedankt voor het kijken.
Bram.
 
Nog nooit ribs gemaakt.... ik ben verbijsterd

Maar je kunt het wel zo te zien :D
 
noskos zei:
Nog nooit ribs gemaakt.... ik ben verbijsterd

Maar je kunt het wel zo te zien :D

Thanks Dennis.
Het is er op eens of andere manier nooit van gekomen om ze zelf te maken. Miss wel omdat ik vaak in restaurant nooit echt lekkere ribs gegeten heb. En daardoor niet echt gemotiveerd raakte.
Gelukkig veel inspiratie opgedaan hier. En het nu aangedurfd.
 
Dat ziet er lekker uit
 
Mooie ribben Bram, zullen gesmaakt hebben. ;)
 
Lekker hoor. Gisteren in Amersfoort weer in een restaurant (met green egg) geprobeerd. Maar nog steeds, zelf maken is en blijft het lekkerst. Ook de bbq saus. :)

Wel vandaag heerlijke waygu bavette gegeten. Wordt denk ik lastig om dat te verbeteren. Wat een lekker stukje vlees was dat.  Maar dat is info off topic.

(En ja ben uiteraard ff naar de weberwinkel geweest. Wat een leuk personeel en deurmat heb je daar te koop :))


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Jemig dat ziet er allemaal lekker uit.... Spareribs als ontbijt misschien maar eens proberen...  :D ;)
 
Mooie ribbels. En ik had niet verwacht dat jij nog nooit ribbels had gemaakt. Maar ze zijn mooi gelukt. Weet zeker dat je ze echt vaker gaat maken.  :)
 
Nog nooit ribben gemaakt???
Huh??

Dat was voor mij 1 van de eerste gerechten die gemaakt moesten worden.

Maar goed, zoals je zelf aangeeft weet je nu hoe ze horen te smaken. Ze zien er in ieder geval goed uit Bram.
In een restaurant moet je ze ook niet zomaar bestellen, of je moet er zo zeker van zijn dat ze goeie ribben hebben. En dat gebeurt niet vaak.

Zelf hanteer ik 2-1-1 (of iets langer als het dik bevleesde ribben zijn) en dan valt er nog wat te kluiven.

Nu lekker vaak maken om de voor jou perfecte rib te maken. Met zelfgemaakte rub en saus natuurlijk. Dat is het mooiste.
 
Wat een feest, jij wil nooit meer spareribs in een restaurant.
 
Ziet er heerlijk uit Bram.
Als je wat steviger ribs wilt dan moet je de Easterwood methode van Frits gebruiken, deze is zonder inpakken en een iets hogere BBQ temp.
Ik pak mijn Ribs tegenwoordig niet meer in, altijd de Frits methode :D
BBQ 125-130gr.C en de ribben 2 uur garen daarna eventueel lakken en dan nog 30 min. Totaal dus 2,5 uur
 
Lekkere ribbels Bram had ook niet verwacht dat jij ze niet gemaakt had  :D
Maar dit is toch wel voor herhaling vatbaar en heb net als Ewald de ribbels op de manier van Frits gemaakt .
Ik vind ze op beide manieren lekker :)
 
Bedankt voor alle veren

Ik ga de Easerwood methode van Frits zeker proberen. En dan icm een natte marinade. De Chinese variant. Moet even het forum doorzoeken maar heb een tijdje terug een heerlijk recept zien staan.
Of de spareribs in de DanBras marinade? Is dat ooit al eens gedaan? Lijkt me ook lekker.
Nog genoeg te proberen dus. Snel weer eens ribben halen en lekker aan de gang.
 
Lekkere variatie's denk ik :-?
Vreemd, eigenlijk ben ik er ook nog nooit toe gekomen om m'n ribbetjes nat te marineren (altijd droog in de rub)
Toch maar eens proberen, weer een item op de todo ;)
Bedankt voor het aandragen van het idee Bram. :)
 
Ik heb Chinatown ribs op mijn blog staan, een Raichlen recept, waarbij je ook de ribjes in een marinade zet eerst. Errug lekker :-D
 
noskos zei:
Ik heb Chinatown ribs op mijn blog staan, een Raichlen recept, waarbij je ook de ribjes in een marinade zet eerst. Errug lekker :-D

Dank voor de tip :)
 
Ziet er goed uit! Ribben doen het hier ook altijd goed ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan