BasBQ
Beef en Steak

Weber compact 47 deksel verhogen?

 
 

Beun

Gerijpt
Berichten
2.598
Hallo allen,

Ik zit met een idee maar weet ten eerste niet of het nodig is en of het ?berhaupt wel kan.

Ik wil graag een keer een hele kip (cola can chicken) in de Weber Compact 47 maken, maar nu las ik ergens dat ik de kip niet rechtop het rooster kan plaatsen. Is dit daadwerkelijk het geval? Zo ja, heeft iemand weleens zijn deksel proberen te verhogen met een stuk RVS of iets dergelijks wat je er tijdens bepaalde gelegenheden er tussen kan plaatsen? Beetje het pizzaoven idee maar dan een dichte variant.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!
 
Kooltjes aan de zijkantvan je kolenrooster leggen en daar de kip dan naast. Op ongeveer de helft van de bereidingstijd je kip een slag draaien zodat ze gelijkmatig gaart.
 
noskos zei:
Kooltjes aan de zijkantvan je kolenrooster leggen en daar de kip dan naast. Op ongeveer de helft van de bereidingstijd je kip een slag draaien zodat ze gelijkmatig gaart.

Noskos  +1

PrCcNV7l.jpg


Hoogte genoeg voor een flinke dame op deze manier. ;)
 
Hans zei:
noskos zei:
Kooltjes aan de zijkantvan je kolenrooster leggen en daar de kip dan naast. Op ongeveer de helft van de bereidingstijd je kip een slag draaien zodat ze gelijkmatig gaart.

Noskos  +1

PrCcNV7l.jpg


Hoogte genoeg voor een flinke dame op deze manier. ;)

Ik meen dat je dat bakje voor de kolen gewoon online kan bestellen?
 
Ook voor een 47 cm. bbq?
 
Beun zei:
Hans zei:
Ook voor een 47 cm. bbq?

Niet? Dan is misschien de enige optie om iets zelf te fabriceren.


Waarom wil je ze perse in een bakje doen?
Zoals op de foto gaat toch ook prima en in een bakje kunnen ook minder briketten.
Denk ik. :-?
 
Hans zei:
Beun zei:
Hans zei:
Ook voor een 47 cm. bbq?

Niet? Dan is misschien de enige optie om iets zelf te fabriceren.


Waarom wil je ze perse in een bakje doen?
Zoals op de foto gaat toch ook prima en in een bakje kunnen ook minder briketten.
Denk ik. :-?

In mijn ogen lijkt het dat er daar een bak/afscheiding in de BBQ zit waar de kolen in liggen. Verbeter mij als ik het fout heb  ;)
 
Goed gezien, ik heb van een kartonnen mal een plaatje van rvs gezaagd.
Op deze manier heb ik minder last van directe warmte op het vlees en dus een gelijkmatiger temperatuur in het indirecte gedeelte van het de Q.

I8Evc84l.jpg


De grote ronde plaat plaats ik op het overgebleven deel van het kolen rooster (onder m'n waterbak) deze zorgt er dan voor dat de verse lucht (vanuit de onderste schuif) gedwongen wordt om door de briketten te gaan waardoor ik een betere controle heb over de temperatuur.
 
Kan ook zonder hoor
 
noskos zei:
Kan ook zonder hoor


Tuurlijk, maar op deze manier heb ik voor mezelf het idee dat ik er alles aan gedaan heb om m'n bbq-tje zo goed als mogelijk is te optimaliseren. ;)
 
Dat snap ik Hans, weet ook dat het makkelijker zo gaat. Maar bedoel dat we het allemaal niet moeilijker moeten maken dan het is. Vuur, vlees en gaan.
 
noskos zei:
Dat snap ik Hans, weet ook dat het makkelijker zo gaat. Maar bedoel dat we het allemaal niet moeilijker moeten maken dan het is. Vuur, vlees en gaan.


Tja Noskos, daar tob ik eigenlijk altijd wel een beetje mee.
Men noemt mij in de familie een perfectionist, een onderzoeker die (binnen m'n mogelijkheden natuurlijk) altijd het naadje van de kous probeerd te vinden en graag wil weten van de hoed en de rand en zo, kan ik ook niets aan doen.
Of het echt allemaal nodig is?
Tja...........  :-?

Zo zie je maar weer hoe gemakkelijk we van een topic afdwalen. ;) 

Grts,

Hans.
 
Terug
Bovenaan Onderaan