BasBQ
Beef en Steak

Welke dozen Spare-ribs van de Makro heeft de voorkeur.

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Bij de Makro, zijn diverse dozen met Spare-Ribs te krijgen.

Bij mijn weten:
[list type=decimal]
[*]Witte doos (Belly-Ribs)
[*]Blauwe doos (Babyback-Ribs)
[*]Witte doos met groen/rood (Babyback-Ribs)
[*]Doos met Kalfsribben volgens mij ?
[/list]

Over het algemeen, bevatten de Ribs weinig vlees, en hebben ze veel Shiners.
Maar goed alles heeft zijn prijs, en ook hier kan je wat lekkers van maken  :)

Welke doos/ dozen geniet bij jullie de voorkeur ? (en waarom)
 
Spare ribs zijn varkensribben, daarom vallen de kalfsribben af. Bij de blauwe doos zijn de ribben appart verpakt dat is makkelijk als je niet gelijk een hele doos hoeft te bereiden.
Bij de witte doos liggen de mooie ribben bovenop daaronder wordt je verdrietig van.
De groen rode doos heb ik nog niet gehad ;)
 
Blauwe doos voor spare, witte voor bellyribs.
 
ik neem ook altijd de blauwe doos, ben er op zich tevreden over
 
Blauwedoos.
Los verpakt en zien er goed uit.
 
Blauwe doos. Laatst ook de Kalfsribben meegenomen en waren erg lekker.
 
Ik ben een fan van de bellyribs, ik hou van de vettere smaak, en iets meer lees op de botten.
 
Bedankt voor de info.
Volgende x ook eens de blauwe doos proberen.

Had de witte doos (met groen/rood logo) een paar weekjes geleden reeds in huis, echter moest wel de ribben meerdere malen op de grond laten vallen (lees gooien), om ze van elkaar los te krijgen.  :)
 
1x de Bellyribs gehad, wat een ramp. Moest eerst de helft weg snijden om er een beetje appetijtelijke ribs van te maken. Eens maar nooit meer.
 
Eddeped zei:
1x de Bellyribs gehad, wat een ramp. Moest eerst de helft weg snijden om er een beetje appetijtelijke ribs van te maken. Eens maar nooit meer.

Volgens mij is dat ook de bedoeling, dat je ze st.Louis style snijd.
http://www.bbq-nl.com/2011/03/st-louis-style-ribs.html

Dit doe ik altijd. Het is iets werk, dat is waar, maar aan de andere kant, ik vind ze erg smaakvol.
 
Dominique zei:
Eddeped zei:
1x de Bellyribs gehad, wat een ramp. Moest eerst de helft weg snijden om er een beetje appetijtelijke ribs van te maken. Eens maar nooit meer.

Volgens mij is dat ook de bedoeling, dat je ze st.Louis style snijd.
http://www.bbq-nl.com/2011/03/st-louis-style-ribs.html

Dit doe ik altijd. Het is iets werk, dat is waar, maar aan de andere kant, ik vind ze erg smaakvol.
Het wegsnijden was niet eens zo erg, ze waren gewoon niet zo lekker als dat ik gewend was van de babyracks.
 
Ed, het is ook een ander stuk vlees, wat je wat anders moet klaarmaken. Je zal hierbij waarschijnlijk echt de 3-2-1 methode moeten volgen om het goed gaar te krijgen, waar bij babybacks een kortere tijd volstaat.
 
Ik vond de Belly-rib ook niet verkeerd hoor.
Idd ff de Rib-tips er afsnijden, en lekker mee op de Q (het enige verschil is, dat de botjes wat zachter, en flexibeler zijn  :) )
 
Terug
Bovenaan Onderaan