BasBQ
Beef en Steak

Zigeuner steaks

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
WP_20160312_19_48_12_Rich.jpg


Eindelijk prima weer voor de bbq.
Vandaag een variant gemaakt op de houthakkersteak die in dit draadje staat.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6569.0

Het vlees is hetzelfde, een paar mooie dikke plakken procureur.
Lange plakken bacon
Kruiden in theelepels:
1 oregano
1 basilicum
2 paprikapoeder
1 uienpoeder
1 koreander
1/2 cayennepeper (hou je van pittig dan 1)
1 mosterd
2 tenen knoflook
2 zout
Ik lust het niet maar voor degenen die van tomaat houden kun je wat tomatenpuree of iets dergelijks toe voegen.
Knoflook goed fijn hakken en het geheel door elkaar mengen. Beetje water erbij en de droge kruiden lekker vocht op laten nemen. Ik heb het 1 nachtje laten staan.
Het vlees er lekker mee insmeren.

WP_20160312_17_07_38_Rich.jpg


Spek er omheen vouwen.

WP_20160312_17_20_09_Rich.jpg


Ik heb ze daarna rustig laten garen op 120 graden met een klein blokje beuken tot 80 kern en vervolgens nog even een korstje gegeven boven de houtskool.
Prima variant.
 
Damn. Krijg er honger van.  :p
 
Ziet er lekker uit. Ga ik ook maar eens maken.
 
Dat ziet er lekker uit! Ga ik volgende week proberen! Laat je de kruidenpasta 1 nachtje staan of het gekruide vlees met spek en al eromheen?
 
Ziet er lekker uit, goed idee!
 
D_SDennis zei:
Dat ziet er lekker uit! Ga ik volgende week proberen! Laat je de kruidenpasta 1 nachtje staan of het gekruide vlees met spek en al eromheen?

De pasta heeft 1 nachtje gestaan. En daarna het vlees ook weer 1 nacht met de kruiden.
 
Top Bert!
 
Ziet er lekker uit!
 
Jaakke zei:
Zien er heerlijk uit.

Is 80 graden niet erg hoog, ik gaar dat soort stukken vlees altijd tot een graad of 70.

Kan ook prima maar mijn vrouw wil graag dat het een beetje uit elkaar valt. Mijn eind temperatuur ligt dus op PP niveau.
 
Bert zei:
Jaakke zei:
Zien er heerlijk uit.

Is 80 graden niet erg hoog, ik gaar dat soort stukken vlees altijd tot een graad of 70.

Kan ook prima maar mijn vrouw wil graag dat het een beetje uit elkaar valt. Mijn eind temperatuur ligt dus op PP niveau.

Zal het een proberen volgende keer, kijken hoe de jury er hier over denkt :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan