BasBQ
Beef en Steak

Pork Belly Burnt Ends, dit gaat toch nooit vervelen.

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Laatst had ik nog een mooi stukje buikspek liggen en ja wat is er lekkerder
dan er burnt ends van maken.
Het spek eerst natuurlijk in plakken gesneden en daarna de blokjes.
Een lekkere rub gebruiken en het vlees op een apart rooster gelegd.

yCIOqQiIWLTkVhrCqg6NqEyWPkVEjJOYJELHpSenYerOFuPyCkyxuFRIRbTDGRcH8BnKbsgtoVvunNnUgv4f_-3sQs9D2quGneDFHQbnmQeJ1PIh5cEnmyHqAM9BcL0BUQwyV_FdUg=w640-h360-no


Het rekje met blokjes mocht een drietal uurtjes op de kamado bij een temp van zo'n 110?C
met wat appel rookhout.

gMNB69cGwwO4cgE5VFfjwc34O0ukPIc8XlgyLocp72RdhW11fuhb6XNnZ-47J-K9-jA8K-1_UbthDg-qahVuE6pOexRYxI3UtaB32Tlj7BFzVMwxOAHpKY1N3014sBu2xj6-QvjzbA=w640-h360-no


Na die 3 uur gingen de blokjes in de alu tray (die onder het rekje stond) waar de vlees sappen in zaten.
Een paar handjes bruine suiker erbij, afdekken met een laagje alu folie en weer terug op de Q voor nog 2 uur.

y5PCKvVgYN5o13CT4lMzzfNM5e1YZkzVhEuAUOLbNITUYO2oEhWKiWDWzMJiGunIimK2_5A4b7R4i8u2D6nSF9fhfP7uGgkD0qrexPQrHt9BJ4m6i5VeD8xqvjQbUiXeNZ9GrUP2Vw=w640-h360-no


Tussendoor een keertje doorroeren.

Dqw5ENZljryNbZMwOl5POTE8AHCJQiEON_A_oo0S_nNpL48F4VCsHoDeRfk26UxmZiKhW9UUbLTo3jI09TRS1i2_5MvqY9PjZgcINFZOHykVqWDlkzMK8TqY3W6OTL-7vL7plodCYA=w640-h360-no


Na die 2 uur mocht de folie eraf.

X50J7y0R1v14qRi9SMZuBhYTAk4Dx3jG26UZvXlpiRKCiRjhgi2eORJP5FfYGAo98GCUOO31FTPT6hgxW4yOVntT4Yl1DWkPiKqOb5wGhaynuoZUT5hSJyxtvD09utov6DHNn60qrQ=w640-h360-no


Wat barbecuesaus toevoegen en dan nog een uurtje onafgedekt.

tLYatO5gBDPFHvAhloKu6wv1YaxK6VtIRW_w8zMlsMUpCPMIQtdoYvTeQtAOQfHNndwir4Oa3XeLAXJVG_rWTOhjYw-pkZZlsrC-ngE9S8dxQcpAUtSo-7GmF5j_aJxLCcEIzsPCaA=w640-h360-no


Tussendoor nog even roeren.

v7Fh79f7Ab08JPM-3L6P96DagcrnDQYD8HZGvpLQRF-GEItFnXpKv-L8DuGakNhPLscMwqMGZLkAxo09cTCKeUEd2LzKc6jgznXNDoRqhXaBezjUMvxkHOs1wmgiNw46wRScjBjpww=w640-h360-no


En de burnt ends waren klaar.

92uHFaD7sXbI8SZIU3_s8QpvcAaJc7Zl8Ug0WgN-hqOtYb40cn9PGF5h3WJ3fpV0F5-bq38KrS-5OOu_cgtgFmVZpZBtr75Po6QU93EFemgYRDybSOefiem-smj5fmmLOsxFLfPmcQ=w640-h360-no


Ik deed ze op een paar boterhammen maar geloof me dit is ook super lekker met rijst of een
pannetje met aardappels  B-)

MsdoJsIGqD1VvkYCT2kyjgccbAth7_qEhl0K6X8L6SGbVtXyR-p4UjiE2wsyM6SOl8-Fkm-Vr7zXASD8FWrg7eRJQYZOrw6OUTIrpeJTQCh8C6AQrLtHEO0XlbnZk0m3lfxvL3pasA=w640-h360-no


De burnt ends smaakten geweldig, knapperig vanbuiten, mals en sappig vanbinnen.
bedankt voor het lezen!  ;)


 
Heerlijke blokjes. Vanmiddag gaan ze hier ook weer eens op de wsm  :)
 
Lekker, lust ik vast wel. ;)
 
Ben, inderdaad een lekker broodje. Heb het filmpje weer met plezier bekeken.
Was wel benieuwd hoe je die witte trui zo schoon kan houden met BBQen. Bij mij altijd de nodige vlekken en smeerboel :D
En verder moest ik lachen om die groene kaartjes overal in je huis, goed idee voor de Pasen om daar eieren bij te verstoppen.  ;) Maar serieus leuk man!!
 
KamadoNovice zei:
Ben, inderdaad een lekker broodje. Heb het filmpje weer met plezier bekeken.
Was wel benieuwd hoe je die witte trui zo schoon kan houden met BBQen. Bij mij altijd de nodige vlekken en smeerboel :D
En verder moest ik lachen om die groene kaartjes overal in je huis, goed idee voor de Pasen om daar eieren bij te verstoppen.  ;) Maar serieus leuk man!!

dank je B-) en die witte trui, daar heb ik er een stuk of 5 - 6 van :D
 
Snoepjes van de bbq  :D
 
Ziet er goed uit zeg. Ga ik ook een keer doen.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Ziet er erg lekker uit Ben, maar voor mij een overkill aan zoetstoffen
 
Heerlijk  :)
 
BensBQ zei:
Laatst had ik nog een mooi stukje buikspek liggen en ja wat is er lekkerder
dan er burnt ends van maken.
Het spek eerst natuurlijk in plakken gesneden en daarna de blokjes.
Een lekkere rub gebruiken en het vlees op een apart rooster gelegd.

yCIOqQiIWLTkVhrCqg6NqEyWPkVEjJOYJELHpSenYerOFuPyCkyxuFRIRbTDGRcH8BnKbsgtoVvunNnUgv4f_-3sQs9D2quGneDFHQbnmQeJ1PIh5cEnmyHqAM9BcL0BUQwyV_FdUg=w640-h360-no


Het rekje met blokjes mocht een drietal uurtjes op de kamado bij een temp van zo'n 110?C
met wat appel rookhout.

gMNB69cGwwO4cgE5VFfjwc34O0ukPIc8XlgyLocp72RdhW11fuhb6XNnZ-47J-K9-jA8K-1_UbthDg-qahVuE6pOexRYxI3UtaB32Tlj7BFzVMwxOAHpKY1N3014sBu2xj6-QvjzbA=w640-h360-no


Na die 3 uur gingen de blokjes in de alu tray (die onder het rekje stond) waar de vlees sappen in zaten.
Een paar handjes bruine suiker erbij, afdekken met een laagje alu folie en weer terug op de Q voor nog 2 uur.

y5PCKvVgYN5o13CT4lMzzfNM5e1YZkzVhEuAUOLbNITUYO2oEhWKiWDWzMJiGunIimK2_5A4b7R4i8u2D6nSF9fhfP7uGgkD0qrexPQrHt9BJ4m6i5VeD8xqvjQbUiXeNZ9GrUP2Vw=w640-h360-no


Tussendoor een keertje doorroeren.

Dqw5ENZljryNbZMwOl5POTE8AHCJQiEON_A_oo0S_nNpL48F4VCsHoDeRfk26UxmZiKhW9UUbLTo3jI09TRS1i2_5MvqY9PjZgcINFZOHykVqWDlkzMK8TqY3W6OTL-7vL7plodCYA=w640-h360-no


Na die 2 uur mocht de folie eraf.

X50J7y0R1v14qRi9SMZuBhYTAk4Dx3jG26UZvXlpiRKCiRjhgi2eORJP5FfYGAo98GCUOO31FTPT6hgxW4yOVntT4Yl1DWkPiKqOb5wGhaynuoZUT5hSJyxtvD09utov6DHNn60qrQ=w640-h360-no


Wat barbecuesaus toevoegen en dan nog een uurtje onafgedekt.

tLYatO5gBDPFHvAhloKu6wv1YaxK6VtIRW_w8zMlsMUpCPMIQtdoYvTeQtAOQfHNndwir4Oa3XeLAXJVG_rWTOhjYw-pkZZlsrC-ngE9S8dxQcpAUtSo-7GmF5j_aJxLCcEIzsPCaA=w640-h360-no


Tussendoor nog even roeren.

v7Fh79f7Ab08JPM-3L6P96DagcrnDQYD8HZGvpLQRF-GEItFnXpKv-L8DuGakNhPLscMwqMGZLkAxo09cTCKeUEd2LzKc6jgznXNDoRqhXaBezjUMvxkHOs1wmgiNw46wRScjBjpww=w640-h360-no


En de burnt ends waren klaar.

92uHFaD7sXbI8SZIU3_s8QpvcAaJc7Zl8Ug0WgN-hqOtYb40cn9PGF5h3WJ3fpV0F5-bq38KrS-5OOu_cgtgFmVZpZBtr75Po6QU93EFemgYRDybSOefiem-smj5fmmLOsxFLfPmcQ=w640-h360-no


Ik deed ze op een paar boterhammen maar geloof me dit is ook super lekker met rijst of een
pannetje met aardappels  B-)

MsdoJsIGqD1VvkYCT2kyjgccbAth7_qEhl0K6X8L6SGbVtXyR-p4UjiE2wsyM6SOl8-Fkm-Vr7zXASD8FWrg7eRJQYZOrw6OUTIrpeJTQCh8C6AQrLtHEO0XlbnZk0m3lfxvL3pasA=w640-h360-no


De burnt ends smaakten geweldig, knapperig vanbuiten, mals en sappig vanbinnen.
bedankt voor het lezen!  ;)
Hoi Ben, lekker hoor ik ga ermee aan de slag deze week.
Mooie foto?s ook, staat het filmpje op je filmkanaal?

Greetzzzz

Marcel


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan