- Berichten
- 1.775
Laatst had ik nog een mooi stukje buikspek liggen en ja wat is er lekkerder
dan er burnt ends van maken.
Het spek eerst natuurlijk in plakken gesneden en daarna de blokjes.
Een lekkere rub gebruiken en het vlees op een apart rooster gelegd.
Het rekje met blokjes mocht een drietal uurtjes op de kamado bij een temp van zo'n 110?C
met wat appel rookhout.
Na die 3 uur gingen de blokjes in de alu tray (die onder het rekje stond) waar de vlees sappen in zaten.
Een paar handjes bruine suiker erbij, afdekken met een laagje alu folie en weer terug op de Q voor nog 2 uur.
Tussendoor een keertje doorroeren.
Na die 2 uur mocht de folie eraf.
Wat barbecuesaus toevoegen en dan nog een uurtje onafgedekt.
Tussendoor nog even roeren.
En de burnt ends waren klaar.
Ik deed ze op een paar boterhammen maar geloof me dit is ook super lekker met rijst of een
pannetje met aardappels B-)
De burnt ends smaakten geweldig, knapperig vanbuiten, mals en sappig vanbinnen.
bedankt voor het lezen!
dan er burnt ends van maken.
Het spek eerst natuurlijk in plakken gesneden en daarna de blokjes.
Een lekkere rub gebruiken en het vlees op een apart rooster gelegd.
Het rekje met blokjes mocht een drietal uurtjes op de kamado bij een temp van zo'n 110?C
met wat appel rookhout.
Na die 3 uur gingen de blokjes in de alu tray (die onder het rekje stond) waar de vlees sappen in zaten.
Een paar handjes bruine suiker erbij, afdekken met een laagje alu folie en weer terug op de Q voor nog 2 uur.
Tussendoor een keertje doorroeren.
Na die 2 uur mocht de folie eraf.
Wat barbecuesaus toevoegen en dan nog een uurtje onafgedekt.
Tussendoor nog even roeren.
En de burnt ends waren klaar.
Ik deed ze op een paar boterhammen maar geloof me dit is ook super lekker met rijst of een
pannetje met aardappels B-)
De burnt ends smaakten geweldig, knapperig vanbuiten, mals en sappig vanbinnen.
bedankt voor het lezen!