BasBQ
Beef en Steak

zelf Brisket Burnt Ends maken

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Beste forum leden,

laatst was ik van plan om brisket burnt ends te maken maar omdat ik geen 'hele' brisket
had besloot ik het op een andere manier te gaan doen.
Een brisket bestaat uit de flat en de point en als je de bovenkant recht snijd, snij je daar dus een 'plak'
vlees vanaf (van de point) ook weleens 'brisket ears' genoemd. Van deze stukken kan je dus de burnt ends van maken.
Als eerste wat vet verwijderen.

Vf-bsQg1S2VsX3SYuuHwBbkkg8sCQ7-FCLdW3cqLGz3qr5YJ3yHYiH8YIOz9Uly9UIXTZUqvw4LDubmWw66hAJJtalsbW0W4RO1ys4LDnGbxTvWLnRjO3RbmRQPYfCjqVRqLax3bXQ=w640-h360-no


Vervolgens ging ik het kruiden met een brisket rub.

eV7fOHCfZaIHGtC4rMJMXvab4GT9Yo6BtmCfndAQ0uNbfMVI5GF8N7CQKm67jidZohW1rZa10v75IOYkgHmtXdWBohoJsUK6LXvmItP9dVC2wgIlTJnY3_Lf1OXnxMnM2C2YH14sSQ=w640-h360-no


En als beide stukken in de rub zitten liet ik het op kamertemperatuur komen.

ggWJrQSIaCJLWS0ErhvDfhQMMjs2q16YYpMYjHSKSDKsVpl76yGLHfcERzBc9Vf_Iu5YvYTD2YEhGiA8vqQ3GGUPWIlB8yYWLejAKgbBqsON_LO5Twkz9mRfzOa9bAVk-XSYUfiodQ=w640-h360-no


Bij een temperatuur van zo'n 100?C ging het vlees erop.

RVZ--4v-4uHPRbDtZJ_kzdbGUhO1A13Ac5Nqqdbq-rBUEFS7hmt5uj7nxIcb_FwLMdy8m_f0zM62pb167Gv0OleKt4xa-2ceb2k072Wrt_7AjNQr236XcM-_W2HKziVXvLR2Qwg-iA=w640-h360-no


Na 3 uurtjes ging ik het vlees inpakken.

1k9RaqkGp0khkMFqTr7KCBUoILMki8y37MofBysjB6flqPDirMYkkoIES4NbkPfSqDyxwNyqyLWtGm4Px8fWlanEw0aF5LcyXsDmM5nmyRlIc0kQYpPZfrNV8YEEIoZ4gj-oBjtHhg=w640-h360-no


Ik deed ze in een alu tray, met een paar klontjes boter en dekte het af met alu folie en plaatste de kernthermoter.

42NYZUXkAvvflJz2e56rb0YEosjqjNxLkJSZMc0T3f-_nd4feK2YniMaiyXQyRuB0RrU1sY6z5vpn6m5dTNxPnuYyildBCmahXVWvJr5ccQzjUZjfS3EvYekgclY4da7SRz34nH-xg=w640-h360-no


Bij een kern van 91?C haalde ik het eraf om het te gaan snijden.

lNnHUKquHAvx-Zwv-GV8zFECt7KtouYRrJcZOzDeo7d41h4LLG6Q1qva7-WN_Gxikab29Kg4P1klK79NUKlqexfyh7N7omYJGjYT9xsJZLjwT198GGLCVe6dG0gPwQwqhaEZ7MKU4g=w640-h360-no


Eerst in een paar plakken.

LJ02mYvOo-07uxEPThCEW5t1CNRGxaufIOPK9UbyV1lgz7ZzMoosTpzfDQTplQnd4Cl6BTtbmoMMyXw8CZ_VHmLh36gVsVj3BEZ2S1dBrWKKYga9STBGZs91JI6ez-9ONhqX5hS7lg=w640-h360-no


--zAY7SVUd2QzYTWV4aukKWzCp24dPNuJ9d8rIqavCrEYjjiUQw6irAgwI0BC7PTfeD8I6uy8N9pszkPYGC1Ie0P_xhe1T82aWVXJ-dsPRdK2H-z2RxEBv0Pk7VY_jf8BbgY28OlGg=w640-h360-no


En vervolgens in blokjes.

aT615WORK98emnJ2sQhUhj668J9cilvcXQto7wqufXcUYC1PQqzobOElqlELv8RFT4G3aK1QlN7wuqISZVmtXb6BRAHIFWhj9TQH1S1Z50kaWQnbBGbZDV1QwJwpU9MWfFa0J9ZWgw=w640-h360-no


De blokjes gingen weer terug in de alu tray met wat zoete barbecuesaus.

XfBhZ7AV1ODaC9rTSdZm8x4nr9O2spe41CH3fn4mJxOmKzr9ioXoDkYt3ohGx5Kgm_7rHmUDLaOreJRQgu6PL7EfWXQI9j6vpUBW2eU8yxCG8mMNUwFWsgMUyR9ZCCvOZKjDNuYJhw=w640-h360-no


Alles nog even roeren.

z2T6sEaq7e5a-htzyD0zOmFNJPnOudIYUuAyWwmJ5osCfD4QqIEVNb0KeH5k6U0xKV1g9mCYuCC-1xVytyUN7CAF4ryM0uaznb5yDvVO8zcL05tCTTfgps-0EPbXyc4N0BoDG04O-Q=w640-h360-no


En onafgedekt terug op de kamado.

ITk9ymPe7xlcxtSBdrswmtEYjtEXq1GDtHVqxJWrhkoK8e3ZtCkfmyvHGSUOYXoJ6JSCNepoVzSuvhCBlZv6wg0d6UHBbiNRB03NfXEN6KjEXV1X9o69LQ4C0LHrSMjr7P44--d2Qw=w640-h360-no


MhG6JFzsaTRP3IEaHmC7Y3tHnmlivWZPeHpfjJd_7_BpLQP8dO4RoV9co-qtkpxD2V6Pe_u8lMNt1Qyc9F4aYr9CWd3uHMltF83WyCNhvSvzFR2vVSQplAxAErD2CfY5Ilfjh34ekQ=w640-h360-no


En zo'n 3 kwartier later was het klaar.

qvW5qFK2Fh48kpdooGkj6yYkwCE3iE1nBIDuxWdhmUhNeyYJj9n4J93xOUuy7y7Dec6R_aiBsLFL-Csi6l3zZz77zOmZ7Y2UT_N2MrVPr8KVQxHQ8TUsmcu9pamt_P51ecKqNNHfMQ=w640-h360-no


QTwfsyOnmI4v5PF1PV4p3xq69KZGTc9ldkU0oLvWMTXZw0nL4X_qju7FAjzYUJR_hoERy-I_f9S-eCX6hAras7ZLQoRQ0v87y78dOVDMru_1BQxoMMsGX_lEUblBqPSLHSAbJDlqlg=w640-h360-no


Ik was erg tevreden met het resultaat, lekker mals en sappig, zoetje van de barbecuesaus en spicy van de gebruikte rub.

Ik zou zeggen bedankt voor het lezen ;)



 
Oefff. Dar ziet er erg lekker uit
 
Creatieve manier om toch burnt ends te kunnen maken.
 
Zien er goed uit Ben. Zoals we gewend zijn ook weer een mooi verslag! Krijg spontaan trek in burnt ends

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Lekker
 
Ziet er zeer smakelijk uit maar zelf ben ik niet zo gek van burnt ends, vind ze vaak te zoet en te veel saus.
 
Dit vind ik dus het allerlekkerste van brisket. Maar om nu een hele brisket alleen maar om de point te kopen..

Top gedaan!
 
Ziet er goed uit Ben, lijkt wel op een broodje Babi Ketjap maar dan is het natuurlijk Daging Ketjap...............Hint :D
 
Lekker hoor , krijg ik lekkere trek van :D
 
Je kunt toch ook gewoon een point kopen? Nu hou je een incourante flat over, zonde van een stuk vlees dat al snel 100 euro kost.
 
Terug
Bovenaan Onderaan