BasBQ
Beef en Steak

St. Louis style ribs of Pork Belly (versie 2 - met nieuwe foto's)

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
De hele versie van mijn project, enjoy ;)
Laatst had ik een hele varkensbuik met been en zwoerd. Om eens wat anders dan anders te
maken besloot ik een soort van St'Louis style ribs (met zwoerd) te maken.
Eerst het membraan eraf.

r8_g4OyzHMSb2mVfv7o2grrlRorNeoRnEKbd2AlMERyQ_1Ad8FYQhJbo5H7D5_ESU3rYkPFqSBXloJXaTI_ztYijsnAdrdOMEWHpFdW04YsprtUZvqk1SYw_LjJXRrJbHGIfUJDneg=w640-h360-no


Omdat het borstbeen nog aan dit buikje zat sneden we dat er eerst af, daar zit kraakbeen waar je makkelijk doorheen kan snijden.

RReiMisGb3kMVpLPxRE694iovcXIAcdBtvUfRwTygBsFUeowa3ww19ziRlgOJLnpUPFNB4UZYWaz_7PMSHH3MXN27at_xZh0gEz8vrR8CdrsShkDOIHLfalqdkaLJTF8cAWtE7DiHQ=w640-h360-no


Als je een St. Louis style rib maakt snij je ook door het kraakbeen wat bij het einde van de  buik ribs zit.

PCfjg8MfuZacvGttIMzYfqa9Hc9of5AzxSmQJluxSx-nclJgTW-A-7giH2QP4k_dTfR-cRgxbAZ7mfiYDKkb1EgPqd_gpALTvgbGMYNcGuhPUU3LIlHAXhyTDRr3kz6DU5V4Feb_aQ=w640-h360-no


Ik koos ervoor om de 'rib tips' (het kraakbeen met vlees) eraan te laten zitten.

3vMRrJbDfJE3JuZPBbShJLT7pJ1GPLsCabSLw4ZX6rKyGVylPspDszg0F2TBuDBnkUJx-2_pGw5cb0kNcUbduW8zlxaPL_MzU7QfxtGGpk52F3dEA1GRxX6LXCRjpL9XxgIr-GVC4Q=w640-h360-no


De strook van de buik die we eraf sneden kan je natuurlijk goed gebruiken voor pork belly burnt ends.

geTNNaLMpBh6AvFc6g0hnQL8eJkDTkP0O6Ld7xbx5NuibXCw60Vy6de7K4gZDmcUOFH_cRwa3NBfsDyRHY5nmtdqNuNrN9dGUG5b3Pv9iUY_K8lOtV68N4arsDKMHTw9_hNQDu5g8w=w640-h360-no


Maar om dit gedeelte ging het dus, een soort van St. Louis style ribs...

Pw2a9ZALA6_UbBY9GdOg_TFUUmX_95Qwy85n1J6M_Lz8GhSxj9506-Uw6nQdn8WsDONPg0AEXPz9kTYqPQBT-VUmKPH0JPBFfD8J8nfkfvLjgPNqP-4RORlkbu_4OHRPUf_c3qz_SQ=w640-h360-no


met zwoerd.

nX9-fQYhxgg1D_nYGq0mRHppyjimVErMoCk_OFo0_Ekp1Qe6tcllOQyiYP-G-MErh21sPcZZuGJJvVnyazX66ph3Fd8M2ww-FOq-TDUldbOtEuS30q2DD3qxxBBbNSY5pHCOH5QBgw=w640-h360-no


Omdat ik extra smaak in de buik wilde krijgen maakte ik een pekel van 1 deel appelazijn en 2 delen appelsap. Daar voegde ik een flinke eetlepel rub aan toe en door het te injecteren kwamen mijn kruiden dus ook in de buik.

-4hVpy5CJdKIP5x2YPuQhlH_7INjHr2kRj2aSNSQKsi-m0f5JE4ePiuOT0mBmArqURO4M8af9YQoag0h4SMBfp8ViGjVKOfMo13PKWhIvOosUoTsq2xtOw38EbDhbidopRtfH2SHsg=w640-h360-no


Vervolgens de boel een beetje drogen met wat keukenpapier en daarna de rub aanbrengen (dezelfde als dat ik in de pekel gebruikte)

wd_5LQ7eig4aAf58i6k_I24RM04_0WfaZ-HBBHagGG8GOkMSdqPx_BqjF_k9Q4udSxnc_LahFJMl7SOHJfH7LRrplqllTh5EU-DefLi16DhslPvEV2ZydUhEMxn-RYcRX3Uu3ACFWg=w640-h360-no


In het zwoerd maakte ik gaatjes (om een knapperig zwoerdje te krijgen) depte het zwoerd goed droog en plaatste het vlees met het zwoerd naar boven onafgedekt een nacht in de koelkast (om het zwoerdje te laten drogen).
De volgende dag mocht mijn project op een voorverwarmde barbebcue (150?C) met een dikke laag zout erop om zoveel mogelijk vocht uit het zwoerd te halen.

HZqGUtBFawUQatwt0RXWOB55KGEGi_djXiRFCm5ke53q6sjtVO14hgRHPh1IVMqZI4EQlHWOVgo77Xi-7UPKk_GTSZTGBJKzimJXhJlTcIocwfJxLxYDMkuEWtFJZncniiTgWaIMdg=w640-h360-no


Wat eikenhout erbij.

YsIVXkNfr36QPbT8VM_VCmVthfx4_uqzx9PVQhS1Bb-I2EssHc-iel62lGAc8zlt2fnnnbJNpsrH5Lhfd-DhyIRNw06wCsTuajsOjQPRTF0e06c9W9HIAJVN6T8arIB5rzLGWlK-sQ=w640-h360-no


En na 2 uurtjes was de zoutlaag lekker hard geworden.

mRGHA7ZsPeHlxvYf9aYmVQNpNBR2Z7zLdcxnO6OKWRcEwBiRjVunhZzaUR0bekVLEwg1fv-T3c-ZI2iisgPKk2YLmp1EpY1CiYFU3BnL60i3OjcE9o1QItbJYYlC4kI8VnWSH1-dCA=w640-h360-no


Het zout mocht eraf en mging het weer terug op het rooster.

xGvJ9tfPLX1ftVYBbihtgUm4COQMoGdqXZzFiWKVK-0vvr_sN21yRcvft98q6KEcglEsDLCLHweWPj90dBhdCPYtio00-nybH_m6WezNL9FMEwpbkmWsuetLIWYSNQdkqzpKJ5NHLA=w640-h360-no


Na 2? uur mocht het van de barbecue af.

m7NnP5iWmaYKp9PqUHkewRGG7sC97OzXTZw18Mh2bvEbyfVtBrjZ-hPyYFtCcn5LD1jwXHXrQGiNMT31HX0vRXl6kX_CtixadwtNMU19t9M7M510WrgrWBdmEOO_Dyf-6POfIH8fPw=w640-h360-no


1SJoo-rLjNMoV2jzPoesixotyz7mX535ZvAFdITUwwf2mi2R5TsEExU9WpnQfqmm1z0rlhYejsfBeF9PNMpZg5n8QaOMU5ONm5N0QB-QrM3FBegICGmZubxE9JO9upaUiNZTaC-Q5Q=w640-h360-no


Het zwoerd is aan de randen wel wat verbrand, dat komt omdat daar geen zout heeft gezeten.

-n_E2ErijOQ6RUabPCP1LL6jB5uhx8C_UI01KkHDRMwomoLOImifGXXzPJiXrNbeAAYJx7WIdxnjaEFrgQbv2SDNrEgfEZhSfH7vIwGC3Zp0m2b8Hh5MsacQtOfH934rQSsj1wrc6A=w640-h360-no


Voor de rest ziet het er prima uit.

0rYGv7tNVG8eo2LysWja_R3CvWDlG3crnd6r8Hn8l6P-WSjcas-rFgndvobMVFxEGhscaMW85tUac_9EBd6r52fL4YKa3j2sVUoSslLMlJPKAJ6Yxu0sx_Ewh5nLunrDSLCxrS0E7g=w640-h360-no


Nog even poseren B-)

CJuuxe_l3hP__4JcUQTY4EbfhypdfvDF7ND4Wow_Mixr0eW_XOEkcXnF2H_oYTdsGx1LuZQXlKhLgca7UPURKYLGXMGtNF2z_7zaQoKzKcCvHu4itkVBNsFSIgS8LRepbVWlJoxADQ=w640-h360-no


En na even rusten konden we gaan snijden.

fjhjNpbt2P6tCfIfm7x1tk5O9DoPZzZQSzGMP3lquL6Wa8HBwhFXbEhQ16kwY-XncSydZ7sMu1mgebUPSM0N7Fkl5Jn4u-HkQHchOXOb7MwokvWBmhBaUHU9YfnW2E1x5fX2IHhGIQ=w640-h360-no


Met het eindresultaat was ik zeer tevreden, knapperig zwoerdje, mals en sappig varkensvlees.

gT0UkpD2qn0dz5pgr-r9KiP7XFW-kcOXBJTa_r2i_qvFHsKITFl3zaT8uexp-2U9HiK7ftX5a57wZ_b3so_TH-J64CIHewLwS-iKkg2alDxa1aMCCrStqojWBTzlO39FJdH1jPQA8Q=w640-h360-no



Bedankt voor het lezen.
 
Flink stukje vlees  :D
 
Damn, dat ziet er goed uit. Zou ik wel ook eens willen proberen.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Mooi gedaan. Heeft altijd wel wat om een heel groot stuk vlees goed te Q'en.
Hoe was de smaak? Kon je de kruiden en appelsap herkennen?
Grz.
 
Terug
Bovenaan Onderaan