BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 2018 - de resultaten

Mijn bijdrage...
Vorige week begonnen met een stuk buikspek van 2.5 kg. Deze heb ik in stukken gedeeld, 800g voor een porkstrami en de rest voor de walchers gilde spek.

Ik heb ze 7 dagen in de marinade/pekel gelegd en elke dag gekeerd.
Vervolgens eruit gehaald, de porkstrami afgespoeld en 1.5 dag laten drogen.

Vanmorgen op de bbq gelegd met whisky en pecan rooksnippers. Temperatuur op 120 graden en gaan...

Na 3 uur de 80 graden bereikt en laten rusten. En geproefd...

De foto's, anders is t nie gebeurd...
3c88b1d6f7ec37278731320fe3cd6de0.jpg
e451c8f1c692a096e923d6db173ee388.jpg
b8f7e12c505d346e2615294a15277993.jpg
24a7b4715febc26e403fdefe69d2ad13.jpg
669fd25a8b5a1e56410a40d624e2270a.jpg
5b33dd492ca2faf8031fa901072db9c5.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

 
Hierbij mijn bijdrage, Maple Cured Bacon met Bourbon
stukje spek vorige week zaterdag in de cure gezet, gisteren afgespoeld en in de koelkast laten drogen.
vandaag op de BBQ op 110 graden Celsius met wat blokjes appelhout erbij tot een kern van 65 gr.C
Was een compromis wilde de BBQ temp. iets lager maar omdat mijn wederhelft haar Porkstrami er ook op wilde bereiden,aangezien we maar 1 Primo hebben, moesten we het rooster delen. :D
Ik ben al klaar, mijn wederhelft moet nog eventjes door.

jK45V8l.jpg


bOiZw5S.jpg


uZMmDov.jpg


CBFqT6B.jpg


tzcwBUZ.jpg


Echt een onwijs lekker stukje Bacon.
 
Hier mijn bijdrage
Varkenshaas medaillons omwikkeld met bacon.
Dit alles volgens recept van Noskos.
27099e5774268035a08a9820e20d4378.jpg
d2ccc12f1ea155102d6ba38ba34c0f3d.jpg
02cd549700ddf9fec0a1aca133f31b04.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G389F met Tapatalk

 
Hierbij mijn bijdrage:
24-8 de 1kg buik met zwoerd een dun laagje maple gegeven en daarna in de allbrine color. (1ste keer dat ik dit maak, dus verschillende recepten als richt lijnen.)

Gister uit de koelkast en dat varkentje gewassen en droog gedept, voordat die weer terug ging.


Door wat ruzie met mijn wifi (controller) vanochtend vergeten een foto te maken van erop leggen......gelukkig bedacht ik mij bij het behalen van de 65 graden dat ik nog geen foto had van op de smoker  :p 

Zwoerd eraf gesneden, en hij ruikt al heerlijk.

En blij met de kleur.....en smaak  :D


Snel alles verpakt voordat ik alles op eet.....

 
Ik was vandaag  in MOINK ball heaven..

dkqWW3y.jpg

 
Ik doe gezellig mer Jet mee. Ik heb ook een porkstrami genaakt. Volgens noskos zijn recept. Tevens gaat deze zeker op lijstje komen met herhaalrecepten.
De pekel/kruidenbadje ( geen foto dat spek er in zit).
ursyeg6wc.jpg

In de rub.
4ajm6mx.jpg

Op het eitje.
2du8u4.jpg

Het resultaat. Was heel erg lekker. Gelukkig hebben we nog een stukje.
78j2xhk43.jpg
 
Buikspek gekocht bij de Sligro
4_E6_F9_CF7-26_DB-49_AD-9873-8_D9_A6_DBD5_B1_F.jpg


Zout en suiker erbij in een ziplock zak en in de koelkast
DB2_A661_F-743_D-4724-94_F8-7104_ED0_E089_B.jpg


Na een weekje liefhebbend draaien en masseren
Nu een dagje drogen in de koelkast.
6_C9899_D2-_DB45-40_AC-9169-_EA90_F79_AADB5.jpg


Dan op de BBQ en wachten op de 65 graden.
4_FF521_EA-8532-4_B8_D-_BD3_D-99534_E5_CD884.jpg


Zo klaar nu kan hij eraf.
E88908_D1-8449-48_DA-8_C07-8_A7930_D651_C7.jpg


En midden doorgesneden morgen even in plakjes snijden en in vacu?m inpakken.
6_F7_D5_CE1-_AB75-4_C31-_BC35-_EF124_B3_FFC6_C.jpg

83_A9_A5_E8-0_F7_A-4_EC3-9192-715_EF664_F624.jpg

 
Walchers en Zeeuws livar spek van de Hanos met appelhout.

7Pmgj4Q.jpg


JbPFKPh.jpg


uksWciv.jpg


XbZFUOU.jpg
 
Ik zie echt heel erg veel heerlijke dingen voorbij komen. Mijn bijdrage voor vandaag: Moinkballs, Atomic Buffalo Turds, Onion Bombs en Bacon & Blue Shrooms. Met voor de kleintjes de niet gekruide variant. hmm bacon..
tZ6bZp6.jpg

tZ6bZp6.jpg

XDboSMK.jpg

nXfnm4v.jpg

uQGjJhZ.jpg
 
Hierbij mijn bijdragen.
Bacon volgens standaard bacon recept. Eerst in de droge pekel. En daarna afgespoeld en 24u laten drogen in de koelkast.
Vanmiddag op de BGE met wat blokken beukenhout. Gegaard tot een kern van 68gr. Daarna laten rusten. En plakken van gemaakt. Deze lekker gegrild. Een paar plakken verwerkt in de bonen salade. De rest lekker als uitgebakken bacon gegeten. Best zout. Maar wel heel lekker en leuk om te maken.
Hierbij wat foto?s.

Pekelen.

b1bb5ea271a1e642d2277cf32ca497de.jpg


04be08db30e76c2285da373e29f73153.jpg


Afgespoeld en drogen.

8cd773a1722beee3f2ac071a655bef8b.jpg


En lekker op de BBQ. Mn nieuwe roosters lekker inwijden. Heerlijk die rook in de tuin.

3ccf83257388e917531d924555383bde.jpg


19179fc263b12e6beb6dd3207bf8bdd6.jpg


446ec1f6b5c9cb44f4acf66a8b616c11.jpg


Even grillen

50bdf25387fe68e63aff4bd8990007e2.jpg


c950a2b931b6e795d22b70407b9f209e.jpg


567e6f1f6382aba973b8649bbd7bca37.jpg



Lekker gegeten. Wel wat zout. Maar gelukkig hadden we voldoende bier

Groeten Bram.
 
Mijn bijdrage:

Iets meer dan een week geleden 2 kilo buikspek bij de slager gehaald.
Zelf een rubje gemaakt: (per kilo):
37 gram colorozo
15 gram suiker
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel pimento
1 theelepel paprikapoeder

Een weekje in een "niet te strak vacuum" zakje in de koelkast. Na 7 dagen afgespoelt en 24uur laten drogen in de koelkast.
Vervolgens op de wsm voor ca 5 uurtjes tot een kern van 72 gerookt met een beetje appelhout.
De foto's:
pPEgBnn.jpg

kYGXqLi.jpg

WvLUelX.jpg

82GETdI.jpg

GvRdhAq.jpg


Kippenpootjes voor de lekkere trek tussendoor  :D
Een kwartiertje voordat ze eraf kwamen nog even ingesmeerd met chilisaus. Heerlijk snackje
bkRR2B1.jpg


Ze gaan lekker
m6m8X9O.jpg

pmQqXUP.jpg


Nog meer trek tussendoor:
Geroosterd broodje pastrami met piccalilly  B-)
YxLJFp5.jpg


Eindresultaat
NmWs9v2.jpg

jDVFPBJ.jpg



Dank voor het kijken
Rick
 
Wat een heerlijk draadje
 
Dit ziet er allemaal maar weer lekker uit smullen  :)
 
Beste BBQ-Vrienden!

Hier was het gisteren raak met Maple Cured, Bourbon and Black Pepper Bacon Baby!

7L7j90F.jpg


Langzaam roken met kersenhout tot een max Pit T van 100?C:

cPUaRiG.jpg


Dit was ergens halverwege:

76NDk7Y.jpg


En langzaam aan werd het alleen maar lekkerder:

tbLfgqv.jpg


eTMGB6T.jpg


En bij 88?C in de kern kan ik er niet meer afblijven:

uE1IC01.jpg


Het was Total Bacon Awesomeness!
 
Ook hier voldaan aan de burgerlijke plicht, dit jaar wederom Savory Bacon. Anders geschreven; standaard bacon recept aangevuld met laurierblad,  knoflook en peperkorrels.

1a766a4fb44edf0b29bc1fdf9b5b184d.jpg


Weekje in koelkast, dagelijks keren.
Vandaag de grote dag. BGE op 110 graden met 2 chunks appelhout als rookhout.

1b4a74b2ced3b9680b43e8eade5bf595.jpg


Wachten tot kerntemperatuur op 65 graden was gekomen.

5c513f363bdf1761bedfb6b575bea42f.jpg



En langzaamaan geurt de keuken naar bacon, heerlijk.
99412b49ad5a35b04d074fc503c45c8c.jpg


Happy Bacon Day 2018 :)
 
Oeps, vond de foto's van Suydersee terug op het toestel...  :blush:
Onze saturday-late-night-snack (net als 2017..): Bacon-brisket burgers:

HPRaAbx.jpg


9FqdVeg.jpg


ADIGt2E.jpg


qM5lW6x.jpg


CZsB05i.jpg


hsxdVZw.jpg


 
Terug
Bovenaan Onderaan