BasBQ
Beef en Steak

Vraag over Carpaccio di Presa Iberica

  • Onderwerp starter Dennisvdbuurt
  • Startdatum
D

Dennisvdbuurt

Gast
Afgelopen najaar heb ik in een vleeschouwerij tijdens een diner een heerlijke carapaccio van Presa gegeten. De kok gaf aan dat hij deze gepekeld had en vervolgens nog even had gerookt. Het was werkelijk waar een boterzacht stukje vlees met een goddelijke smaak.

Ik heb nu een mooi stukje presa van 500 a 600 gram in de vriezer liggen en wil het gerecht proberen zelf te maken maar loop tegen een aantal vragen aan. Google wil niet echt helpen, ik kom wel wat recepten tegen maar die serveren 'm rauw en dat durf ik toch niet aan. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met dit recept? Ik vraag me het volgende af:

- Als ik pekel, gebruik ik dan colorozozout of gewoon zout? En hoe bepaal ik de hoeveelheid en de duur?
- Moet ik koud roken of warm roken?
- Kan ik m pekelen en roken alsof het bacon is? En m dan als halfproduct serveren? 
- Welke andere opties zijn er?

Ben heel beniuwd naar jullie suggesties/ervaringen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan