D
Devin
Gast
Graag wil ik het recept gepekelde hamribs met honing uit het boek Rook van Steven Raichlen maken (blz. 105 in het boek). In dit recept worden de spareribs gepekeld en daarna warm gerookt. Ik heb een vraag over de pekel die wordt gebruikt. De pekel bevat:
- 200g grof zeezout
- 1,5 tl Prague Powder No. 1
- 1,8 dl honing
- 7,2 dl water
- 8 hele kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
Ik wil graag het Prague Powder No. 1 vervangen door nitriet zout 0.6%. Met o.a. behulp de calculator heb ik de volgende berekening gemaakt:
1,5 tl = 7,5ml (uit Rook blz. 259, 1tl = 5ml)
7,5ml = 7,5 cm3
Dichtheid Prague Powder No. 1 = 2,16g/cm3
Totaal gewicht Prague Powder No.1: 7,5*2,16=16,2g
Pink salt calculator bqgenootschap:
Totale hoeveelheid zout = 215.04 gram.
Totale hoeveelheid nitriet = 0.96 gram.
Je kunt 16,2 gram pink salt en 200 gram zout vervangen door 160 gram colorozout (0,6% nitriet) en 56 gram zout.
Graag zou ik een bevestiging krijgen of ik de berekening juist is en of het mogelijk is om deze verandering zo toe te passen.
- 200g grof zeezout
- 1,5 tl Prague Powder No. 1
- 1,8 dl honing
- 7,2 dl water
- 8 hele kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
Ik wil graag het Prague Powder No. 1 vervangen door nitriet zout 0.6%. Met o.a. behulp de calculator heb ik de volgende berekening gemaakt:
1,5 tl = 7,5ml (uit Rook blz. 259, 1tl = 5ml)
7,5ml = 7,5 cm3
Dichtheid Prague Powder No. 1 = 2,16g/cm3
Totaal gewicht Prague Powder No.1: 7,5*2,16=16,2g
Pink salt calculator bqgenootschap:
Totale hoeveelheid zout = 215.04 gram.
Totale hoeveelheid nitriet = 0.96 gram.
Je kunt 16,2 gram pink salt en 200 gram zout vervangen door 160 gram colorozout (0,6% nitriet) en 56 gram zout.
Graag zou ik een bevestiging krijgen of ik de berekening juist is en of het mogelijk is om deze verandering zo toe te passen.