BasBQ
Beef en Steak

The Zoutplank Sessions - The Meat Edition

Beste BBQ-Vrienden!

Na een heerlijke vis-lunch op zaterdag mocht er vandaag een stukkie koe op de zoutplank!

noqN5YA.jpg


Maar ik loop weer te hard van stapel... eerst de oesterzwam:

sZEufZY.jpg


Gewoon met een beetje olijfolie lekker op het plankje.

Het was al na twaalven... er mocht een heerlijk biertje in:

vou8SL6.jpg


TAP 5 van Schneider Weisse, echt heerlijk hoppig!

Omdat het vlees maar aan 1 kant contact maakt met de zoutsteen wilde ik een handje helpen aan de andere kant:

Homo-zout op de bovenkant:

Y4OVOca.jpg


Lekker grove Lampong peper aan beide kanten!

5Brvgh9.jpg


gYV5TXR.jpg


Oesterzwammetjes waren al lekker heerlijk geworden:

gYV5TXR.jpg


Tijd voor een mooi Zweeds rookhoutje, kersenhout van de zus!

ht39DtR.jpg


Dat geeft een top rookje:

6bh7c0g.jpg


Het gietijzeren rooster erin en langzaam opwarmen met die steen:

zVboYoM.jpg


Zodra die steen warm wordt ben je aan het steengrillen:

lTJGJ6H.jpg


Lngzaam wordt alles lekkerder:

4pXyHbs.jpg


Bij het eten een andere hoppige en fleurige rakker:

TasbLoq.jpg


Binnenkort gaan Jeroen en ik samen brouwen en dit wordt wat mij betreft de benchmark, een heerlijke IPA van Jopen.

Kijk eens wat een mooi detail:

L3zHj1d.jpg


Die nog even poffen voor erbij:

xatOQZ9.jpg


Zo'n steen slijt uiteindelijk best wel!

jJVTvwl.jpg


Nog even afgrillen op het gietijzer!

tF5q20d.jpg


Dat wist de interesse van Loes de Poes wel te trekken:

mp068VB.jpg


Tijdens het rusten van het vlees de zwammetjes, rozemarijn en knoflook nog even doorwarmen:

ixMZ75d.jpg


Gietijzer even laten rusten met een vers kwastje lijnzaadolie en alles was weer rustig...

Gc0cm6E.jpg


Wat een heerlijke lunch was dit weer!

Ik hoop dat deze zoutplank-sessies je zullen inspireren!
 
Ziet er weer lekker uit
 
Wat een foto's joh... Het ziet er heerlijk uit dat moet ik wel zeggen... Mijn complimenten voor de foto's en het verhaal... Dat je er de tijd voor hebt tijdens het bereiden en doen... Heel knap.
 
Nog zo'n mooie sessie!
 
Zo! Je pakt wel flink door Sander. Ook dit ziet er weer geweldig uit.
2X per dag je eten bereiden op de bbq met een Zout steen. Wat een luxe  :)
Goed biertje Had je daar  :D

Maar ik weet niet of ze in Pakistan blij zijn met hoe jij hun zout noemt  :-?
 
Ja, eeeeh... zij maken dat zout zo roze!
 
Heerlijk stuk vlees Sander.
Hoe heet is je steen ongeveer voordat het vlees er op gaat? 
Je biertjes zijn weer top. Mooie Nel staat hier altijd koud. Zalig bij BBQ gerechten.
 
Na die paddenstoeltjes zeker 200?C.
 
Naast de eerdere surf ziet deze turf er ook al zo smakelijk uit.
 
Dit ziet er weer mooi en lekker uit en die biertjes lust ik ook wel vooral die ipa  :)
 
Gadver. Gadver. Gadver. Nu heb ik weer trek in BBQ. Weer bedankt :D Geweldige rapportage. En Jopen altijd goed erbij. Zoon op hotelschool had werkstuk over bieren en moesten toen helaas veel proeven. Deze was unaniem de topper.
 
Dan is de Punk IPA van Brewdog ook een dikke aanrader!
 
Geweldig weer deze post, levensgenieters optima forma
 
 
 

Sticky Fingers

Stoker
Berichten
481
Ik krijg gewoon zin in vlees en zin in bier bij het lezen van dit verslag op de vroegen morgen😅 Ik heb nog nooit op een zoutsteen gebbq, mooie reden om eens gaan rond te kijken op het internet om er eentje te gaan kopen.
 
Het ZAG er weer heerlijk uit. De post is al wat ouder 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan