BasBQ
Beef en Steak

Boston Butt van 3kg in twee?n snijden?

 

Hies

Sprokkelaar
Berichten
45
Goedenavond allemaal!

Ik heb een Boston Butt van 3kg in de koelkast liggen om te ontdooien. Zondag gaat ie op de Weber om een voorraadje pulled pork aan te leggen.

Nu overweeg ik om deze Butt in twee?n te snijden om zodoende meer oppervlak te cre?ren voor bark en rook.

Vroeg me af of dat een goed idee is, of dat ik hem beter in een stuk kan laten.

Benieuwd naar jullie reacties!
 
Ik zou het zelf niet doen een wat zwaarder stuk vlees L&S garen gaat volgens mij prettiger rustiger gelijk matiger waardoor de processen tijdens het grillen beter tot z'n recht kunnen komen wat uiteindelijk toch een lekkerder stuk vlees zal geven, maar da's zomaar een gedachte.  ;)
 
Ik zou het ook niet in 2 stukken snijden.

Verstuurd vanaf mijn mobiele telefoon met Tapatalk. Handige app wel, zeker voor het plaatsen van foto's

 
Ik zou het ook niet doen. Lekker lang laten garen wordt het super mals van. Dat extra oppervlakte zorgt ook voor meer uitdroging.
 
Nou, het antwoord is unaniem :D ;)
En verplaatst naar de rookkamer
 
Ik snij mijn procureur van 2,5 kg altijd door de midden. Heb je ook meer bark ;)
Nooit gemerkt dat hij droger is als dat je het uit 1 stuk doet. En tijd is korter. Meestal klaar binnen 7uur.
 
Ik heb hem in 1x gedaan. Heb er in totaal 14 zakjes van 150gr aan over gehouden.

Denk wel dat ik volgende keer weer procureur neem. Is toch een iets vetter stuk volgens mij.
2c7746429324ed19833462049b4e6c6e.jpg
5b11db98c7cbaf3b8c504901ed411c9a.jpg
932e1d971cd747c0ce068a29d53b6247.jpg
c3ad8f2ab0bb2295452b994eb5214913.jpg
 
Ziet er lekker uit, kan je er weer even tegen. ;)
 
Lekker hoor
 
Ziet er prima uit. Thuis gebruik ik ook altijd procureur, butts alleen op een wedstrijd.
 
Frits zei:
Ziet er prima uit. Thuis gebruik ik ook altijd procureur, butts alleen op een wedstrijd.

Stel dat je op de wedstrijden wel procureur zou mogen gebruiken (volgens mij mag dat niet vlg de regels van de kcbs toch?), zou je dat dan ook doen, of zou je dan toch butts blijven gebruiken?
 
Dan zou ik procureur gebruiken. Mooiere vetverdeling en stukken goedkoper.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ik gebruik thuis altijd procureur, voordeliger, makkelijker verkrijgbaar, redelijk gelijkmatige vorm, geen bot, minder vetlaag. Ik zie alleen maar voordelen :D
 
noskos zei:
Ik gebruik thuis altijd procureur, voordeliger, makkelijker verkrijgbaar, redelijk gelijkmatige vorm, geen bot, minder vetlaag. Ik zie alleen maar voordelen :D
Dit! :)
 
Noskos +1
Ik haal hem meest vers bij de m'n slager die snijd hem dan uit waar ik bij sta. ;)
 
inderdaad Noskos +1

De makro heeft ze regelmatig in de aanbieding, dan is het helemaal een goedkope optie
 
Terug
Bovenaan Onderaan