BasBQ
Beef en Steak

Oostvaardersplassen biefstukjes

 
 

Odea

Sprokkelaar
Berichten
48
De echte culinaire helden willen misschien wegkijken, met name de laatste foto met daar op simpele gestampte aardappeltjes met opgewarmde witte bonen in tomatensaus (ja, uit een potje ja) zullen sommige misschien choqueren ;)

Vorige week ook al gegeten maar toen geen foto's gemaakt (wel andere groentes toen overigens :D ), aangezien we best wat hert hebben liggen uit het pakket dit weekend op herhaling. De koters hier (die echt niks in hun mond stoppen dat anders is dan anders....) vinden het ook lekker dus dat helpt.

bH1q9rO.jpg

Vanmiddag ergens de boel in wat peper en zout gezet, misschien mijn verbeelding maar ik geef het graag de kans een beetje het vlees in te trekken;

QqWTiBL.jpg

Vervolgens toen we thuis kwamen het eitje opgewarmd, dit keer met wokkels (die ik toch nog heb liggen en een keer op moeten);

iX4oBww.jpg

Eenmaal op temperatuur (ik mikte op rond de 230 graden) het vlees er op gedaan, daarna een minuutje gegeven, dan kwart draaien, weer een minuutje en dan omdraaien en het zelfde nog een keer. Alles voor een mooie ruit... ;)

drSQo9W.jpg

Jammer genoeg had het rooster toch nog wel iets warmer gemogen op sommige plekken maar het vlees is vrij dun en dus is het lastig om het een beetje rare te kijken. Even aansnijden en uitdelen (heel gek, ik had het grootste portie....  :>)

VmdkLoR.jpg

Beetje wildsaus over het vlees en tijd om te eten!

Smaakte weer prima :) Beetje jammer dat sommige foto's wat minder scherp zijn... Het is al heel wat om er aan te denken foto's te maken, dan nog controleren of alles scherp is moet maar de volgende stap zijn in mijn evolutie B-)
 
Lust ik wel!
 
Lekker stukje vlees hoor, ik lust wel ook wel zo'n Flevo-Bambi!

Ik vermoed dat je met het snelle opstarten (wokkels geven gauw hitte) je dome al wel maar je gietijzer nog niet echt lekker op temperatuur was... misschien volgende keer iets langer laten doorwarmen en daarna het vlees op het rooster. Wat ook hlpt is het vlees na het keren op een ander (heter) stukje gietijzer terug te leggen. Gewoon lekker blijven kokkerellen joh, heerlijk!
 
Herten biefstuk is zalig. Heerlijk zacht.
Prima klaar genaakt. Nog mooi rood van binnen. Zo heb ik ze het liefst.
En een maaltijd is niet compleet zonder de groentjes. Dus prima gerecht hoor.
Het hoeft niet allemaal exclusief te zijn om goed te smaken.
 
Dat lijkt mee heerlijk. Ik moet ook eens zo'n stukje bambi proberen. Had het vorig jaar besteld, maar mijn vriezer vond her nodig om niet te blijven vriezen, en ontdooide net als bambi.

Had graag hapje mee gegeten hoor.  :)
 
Prima  vlees. Snel nog even bestellen voor dat het klaar is met het afschieten.
 
Lekker hoor. Herten vlees Is een heerlijke stukje eten.
En niks mis met de rest hoor. Lekker makkelijk.
 
Niks mis mee, comfort food, heerlijk
 
Terug
Bovenaan Onderaan