BasBQ
Beef en Steak

Aji (Colombiaanse salsa)

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
22686089711_9c315ca2c5_z.jpg

Deze Aji (lees Colombiaanse salsa), is een zeer eenvoudige, maar smaakvolle salsa om bij rood vlees te serveren.

Je kan er eigenlijk wel in doen wat je zelf lekker vind, maar een aantal basis ingredi?nten horen er eigenlijk wel in (vind ik)

Het op smaak maken wordt simpelweg gedaan met water waarin zout aan wordt toegevoegd.

Wat heb ik aan ingredi?nten gebruikt:

? 4 Roma tomaten
? 4 Bos uitjes (alleen het witte deel)
? 1/2 bosje Koriander
? 1 Jalap?no, of andere peper (zaden, en stam verwijderd)
? 1/2 kopje water
? 1 tl zout

Alles in de door jouzelf gewenste fijn-, of grofheid snijden, en vervolgens koud water toevoegen, tot je de juiste verhouding hebt gevonden.
Heel eventjes laten staan is lekkerder, maar in principe kan je het meteen serveren.

22053764413_0bcf7ef056_z.jpg


Na het fijnsnijden het zout erbij, en ff doorroeren, en even laten staan, om het zout een beetje van het vocht uit de ingredi?nten te laten trekken.

22674916565_e6febd1b61_z.jpg


Dan koud water toevoegen.

22686070681_e04752b73e_z.jpg


Dan in een mooi potje doen, en op tafel serveren bij je gerecht.



Wil je meer details neem dan een kijkje op mijn blog.


Mac
 
Alleen water? Gaat er niet iets van olie doorheen? Bijzonder!
 
Dominique zei:
Alleen water? Gaat er niet iets van olie doorheen? Bijzonder!
Wel lekker goeiekoop!

Geinige salsa, zoals ze bij ons vaak zeggen.
 
El Fumarole zei:
Dominique zei:
Alleen water? Gaat er niet iets van olie doorheen? Bijzonder!
Wel lekker goeiekoop!

Geinige salsa, zoals ze bij ons vaak zeggen.

Ik heb " ze" dat bij jou nog nooit horen zeggen. Mafketel. =))
 
Terug
Bovenaan Onderaan