BasBQ
Beef en Steak

Gehaktbrood muffins

 
 
 
 

Lin

Gemarineerd
Berichten
2.301
2nj8wgo.jpg



Gehaktbrood muffins.

Ingredi?nten:
10 a 11 plakken Ontbijtspek
600 gr Gehakt
2 el bakboter
1 ui, fijn gehakt
3 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
1 rode paprika in kleine stukjes
1 teen knoflook, geperst
1 flinke el cajunkruiden
Peper en zout
1 laurierblad
1 ei
2 el paneermeel
1,5 el fijne havermout
50 ml melk
50 ml ketchup
Bbq saus

Begin bij het maken van het kruidenmengsel, dit kan al tot een dag van te voren . Bak in de bakboter de ui en paprika totdat het wat zachter is. Voeg de tomaatjes en de knoflook toe en roer door elkaar. Voeg de cajunkruiden, peper en zout toe en meng goed. Doe dan de melk, ketchup en het laurierblad erbij, meng en breng aan de kook. Laat dit 5 minuutjes pruttelen en roer ondertussen goed. Zet dan het gas uit en laat staan totdat het helemaal afgekoeld is. Doe het gehakt in een kom, roer het ei erdoor. Pak het laurierblad uit het kruidenmengsel en schep het mengsel bij het gehakt. Roer alles door elkaar, voeg de havermout en paneermeel mee toe. Kneed alles goed samen. Vet de muffin tin in met boter. Verdeel de plakken ontbijtspek in de holletjes. Maak middelgrote ballen ban het gehakt en leg dit op het spek in de muffintin. Druk ze een beetje aan. Smeer op alle gehaktballen een laagje bbq saus en bak ze in de bbq op 200 graden in een half uurtje gaar.


ne965k.jpg



2llod3r.jpg



2eba4ah.jpg



2nj8wgo.jpg




 
Lekkerrrrrrr  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan