BasBQ
Beef en Steak

BBQ Preischotel

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
85f6d58896423e1be15069ec7dba4d2c.jpg


Hierbij het recept van de BBQ Preischotel.

Benodigdheden.
2 prei
1 puntpaprika
500gr half om half gehakt.
500gr aardappel.
Zakje geraspte oude kaas (optioneel)
Kerry poeder.
Olijfolie.
1 ei
Crème fraîche

Eerst de BBQ aansteken en naar 200gr brengen.
Groentes goed wassen.

De prei in de lengte door snijden. En aan de gesneden kant insmeren met olijfolie. En vervolgens bestrooien met wat zout.

Het lekkerste is om je aardappelen te poffen op de BBQ. Deze laat je in de schil en was je zodat al het zand er af is. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie. En poffen op de bbq.

Gehakt rijkelijk bestrooien met kerriepoeder en goed door het gehakt kneden. Vervolgens maak je van het gehakt een grote gehaktbal die je vervolgens iets plat drukt. Zodat deze makkelijker gaart.

06c0ded03eeb13ac6417c0de135c5ab6.jpg


Eerst de prei even aanzetten. En vervolgens indirect laten garen. Gehakt op een verhogingsrooster er boven. En die ook indirect garen naar 68gr kern.

c8af68ce46724ce2915e07925fb3b47f.jpg


a85f02834eaf9fb5da99ed95ccbacd0c.jpg


Nu laat je alles ongeveer een uur op de BBQ liggen met de deksel gesloten. Zodat de groenten mooi zacht worden en het vlees gaar word. Als alles gaar is kan het van de bbq en klein gesneden worden. Het vlees knijp je nu uit elkaar zodat je rul gehakt over houd. Vlees, prei en paprika meng je nu door elkaar.
Als je zelf de aardappel poft. Even prikken of deze mooi gaar is. En vervolgens in plakjes snijden.

a82c27c0dc297dbbbf7b7f7f75c576ac.jpg


Nu kun je de schotel op gaan bouwen. Eerst een laag aardappel. Daarna je gehakt/groente mengsel. En vervolgens weer een laagje aardappel. Als alles in de schaal zit meng je de Crème fraîche met een ei. En giet je die over de schotel heen. Nu dek je de schotel af met een laag geraspte kaas.

68ac7a41691d4ed89c6e30125b8afea7.jpg


48d52020605377dc248ead4bb5c2150f.jpg


792457b3aea16662b5136b1b8a95be88.jpg


Als de schaal gevuld is kan alles weer terug op de BBQ. Deze heeft dan ongeveer 45min nodig. Ik voeg graag de laatste 15min wat rookhout toe. Dit doe ik als de kaas gesmolten is. Zodat de rook enkel op het laagje kaas komt te zitten.
Als de kaas een mooi goudbruin korstje heeft is alles klaar en kan het van de BBQ.

0b5af3073aea94e1312c6f9cec517371.jpg


85f6d58896423e1be15069ec7dba4d2c.jpg


Eet smakelijk
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor het plaatsen Bram, heb hem ietsiepietsie aangepast om aan de forum receptenregels te laten voldoen (beginnen met eindresultaat foto)
 
Ewald zei:
Bedankt voor het plaatsen Bram, heb hem ietsiepietsie aangepast om aan de forum receptenregels te laten voldoen (beginnen met eindresultaat foto)

Bedankt Ewald.
Ik had die niet gelezen sorry daarvoor. Ik ben benieuwd hoe het door anderen ervaren word. En of er ook wat gevarieerd gaat worden.
 
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen. ;)
 
Ge?nspireerd geraakt door jouw recept is dit mijn variatie op die van jou, alle ingredi?nten hetzelfde behalve:
geen paprika, geen creme fraiche en geen ei, maar wel met ui, knoflook, tomaat, bechamelsaus en hamblokjes

Het was heerlijk.

h022LLW.jpg


6NLxYOc.jpg


jcb0DzR.jpg
 
Lekker, lusten wij ook wel.
Maakten eerder ook zo'n maaltijd  maar dan in de oven :blush:
Dus helaas geen forum topic, kan ook heel goed met witlof i.p.v. prei da's ook heel erg lekker. ;)
 
Wat een leuke inspiratie!
 
Dat ziet er ook heel erg lekker uit Jet. Tomaat zou ook heerlijk moeten zijn. Lekker combineren. Daar leent het zich wel voor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan