BasBQ
Beef en Steak

Roadkill chicken

 
 

outwell

Kooltjesharker
Berichten
206
Vandaag voor het eerst roadkill chicken gemaakt op mijn ei.
De chick woog 1.6 kg . Mooi op gewicht.
Volgens het recept van  bbq-junkie heb ik haar gevlinderd en een mengsel van boter en rub onder het vel gedaan. Verder heb ik haar gerubd met een zelf gemaakte rubje. Even een paar uur rusten in de koelkast, daarna het ei opgestookt naar 160 graden.
Tot 68 graden kern temp. , Dan insmeren met een mengsel van BBQ saus, chilisaus en water.
Daarna doorgaren tot 75 graden .
Nu mag ze eraf en nog 1 keer aflakken.
Kippie was lekker mals , zelfs de file. Alleen het vel was niet knapperig, dat was wel jammer.
Voor herhaling vatbaar!
bcff065bc55b9577634ac6321e075650.jpg
5413a99411a7b6da5589ae422eaf65cf.jpg
40d2810c710292c94c548841f416b120.jpg
4a9510bbe31b882e5d693b3303adf82e.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Mooi kippetje, en dat voor roadkill ;).
 
Lekker hoor
 
Heerlijk een spatchcock chicken, ziet er heerlijk uit.
Krokant vel of geen krokant vel, lusten wij hier beide :D

Hier is de versie van Chef kok Jamie Purviance erg populair. (BBQ boeken schrijver bij Weber)

volgens dit recept moet je de kip eerst even direct grillen, zo wordt het velletje wel krokant.

https://www.weber.com/US/en/recipes/poultry/cornish-hens/weber-3155.html

Alle recepten die ik  van Jamie Purviance tot nu toe gemaakt heb zijn heerlijk, vandaar dat hij ook 1 van mijn favoriete BBQ koks is.

 
Ewald zei:
Heerlijk een spatchcock chicken, ziet er heerlijk uit.
Krokant vel of geen krokant vel, lusten wij hier beide :D

Hier is de versie van Chef kok Jamie Purviance erg populair. (BBQ boeken schrijver bij Weber)

volgens dit recept moet je de kip eerst even direct grillen, zo wordt het velletje wel krokant.

https://www.weber.com/US/en/recipes/poultry/cornish-hens/weber-3155.html

Alle recepten die ik  van Jamie Purviance tot nu toe gemaakt heb zijn heerlijk, vandaar dat hij ook 1 van mijn favoriete BBQ koks is.
Dank voor de tip. Zal ik zeker een keer proberen.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Kip is altijd lekker, mooi kippetje  :)
 
De kip ziet er lekker uit. Na al die kippies op het forum krijg ik wel heel veel trek in kip.
Ik heb de spatchcock kip nog nooit gemaakt. Moet ik dus maar eens gaan doen.
 
lekker hoor.
is heir al weer te lang geleden. thnx voor de reminder
 
Terug
Bovenaan Onderaan