BasBQ
Beef en Steak

Zalm: Koud gerookte zalm, droge rub.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
koudgerooktezalm3stukken006.jpg

Koud gerookte zalm.

ingredi?nten:

60gr zout
60gr zeezout
80gr bruinebasterd suiker

zalmp003.jpg


3 stukken zalm gehaald.
koudgerooktezalm3stukken001.jpg


Een rub gemaakt van 60gr zout,60gr zeezout en 80gr bruinebasterd suiker.
Dit is voor 1 stuk zalm.
koudgerooktezalm3stukken002.jpg


De zalm bedekt met de rub.
koudgerooktezalm3stukken003.jpg


Heb de zalm stukken in aparte ziplock zakken gedaan,en deze in een schaal gelegen met iets zwaars er op.
Daar zijn ze blijven liggen voor 24 uur,af en toe heb ik ze gedraaid.
Daarna heb ik ze afgespoeld en 24 uur laten drogen.

De WSM klaar gemaakt.
koudgerooktezalm3stukken004.jpg


De CSG gevuld met whiskyoaks mot.
koudgerooktezalm3stukken005.jpg

koudgerooktezalm3stukken006.jpg


En de zalm +/_8 tot 10 uur laten roken.(1 volle CSG)

zalmp001.jpg

zalmp002.jpg

zalmp003.jpg


En deze vacuum getrokken.
zalmp004.jpg


In de vriezer met de zalm,en de eerste mag er over 1 dag uit.
 
Tot over 1 dag!!!!
 
Ziet er erg goed uit Mike!! ik moet ook zo'n vacumeermachine gaan scoren!! :D
 
Wel handig zo, die vacuum pakketjes. Je zou er bij wijze van spreken zo een postzegel op kunnen plakken om er eentje naar mij op te sturen :)
 
Ziet er prima uit, wil ook nog zo'n CSG, maar hik een beetje tegen de aanschafprijs aan  :D
 
Waar heb jij die CSG opgezet??
 
Frits zei:
Ziet er goed uit Mike, ook al geproefd.

Ja, een half jaar geleden.
Moest hem alleen nog even in recepten gedeelte plaatsen.
 
LOL :D Maar wel lekker!
 
Boldeagle zei:
Ziet er prima uit, wil ook nog zo'n CSG, maar hik een beetje tegen de aanschafprijs aan  :D
@ Mike-Boldeagle: Ik heb er eentje gekocht in april, maar toen was de buitentemperatuur al wat aan de hoge kant, dus nog maagdelijk in de verpakking.
Binnenkort gaat de CSG toch zijn maiden-run doen!
@Mike v R: bedankt voor de inspirende plaatjes..
 
Die CSG, moet dat in een "afgesloten" ruimte ( zoals de WSM ) ?
Ik heb zo'n Barbecookv1 rook-ketel, die is van onderen open.

De vuurmand rust op de poten, en er zit een strook van 2 ? 3 cm "open" ruimte omheen.

Dus dichtmaken kan eigenlijk niet, of ik moet het met een sliert alufolie isoleren .... < nu ik het zo neerschrijf, lijkt dat me nog een mogelijkheid ook .... >

Ben al wel druk met sparen voor de WSM 47, maar dat kan zomaar volgend 'seizoen' zijn natuurlijk.

 
Je kunt hem ook neerzetten en er een kartonnen doos overheen doen ;)
 
Zal daar eens over brainstormen ....
De zalm zal de Mrs zeker wel aanspreken, dat is het probleem niet.

Ik heb me nu op budget gezet, feestdagen komen, en de kindjes zijn dan wel tevreden met een stukje kip, maar een bal of auto vinden ze ook wel leuk ;)

 
En dan lees ik ineens ergens dit:

Gerookte vis
Gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij vacu?mverpakte gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4?C. Na opening van de verpakking is gerookte vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte vis. 


Nu wil ik voor de kerst graag wat vrienden en buren verrassen met mooie pakjes vacuum getrokken gerookte zalm. Ik wil daar etiketjes voor maken met een houdbaarheidsindicatie. Is het echt zo dat je die pakjes gesloten twee weken kan bewaren en na opening binnen een paar dagen moet opeten?

Of handiger om alle porties in te vriezen? Vind het veel minder romantisch om ze bevroren kado te doen.

Zin in kerst zeg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan