BasBQ
Beef en Steak

Ierse Picanha, grass fed

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Beste forumleden,

ik zag de laatste tijd veel picanha's voorbij komen :) dus moest dat hier ook weer eens op tafel komen ;)

Vet kap kruislings ingesneden.

Bca_nV32dc9marD2iIK1GRpxOuBdUxXQXCn3C4lY-02RYI-TO-C8ZRxnTl9UGathEnCaGpjnKMCCXIhGMXVUbFnvhYvWr3CRk3K7KZpgz67pibqwUBNh5STQ5wTsg7H_0wZPxQ2i_A=w640-h360-no


Vleeskant met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout, wat zeezout op de vet kap en
vervolgens even ingewreven met wat olijfolie.

eN83ImYmOAGsvbX2aGerPCXMd0ciNxF8NPMJ6vfLCa9baKwOx2Q2JWTWRx6tWDkTFKHDvyQgfNNNIW1Ck7kPpYDxHRRyv_jKN_lLWTJycMacsNR8-nWtoZxciP2UzqXI3pCWfP5eBg=w640-h360-no


Vervolgens bij een temperatuur van zo'n 160-170?C indirect op de Q.

E_7N4KwH3WKCensgBh5Pf-h9sDlQUZp6ZOuQi8KCErhp0jx-C2Q-j6Scs9wHpmkJG8e4pWSLG-XF8hVen8do0glVfFBBOqSEB437wPFIgxMnzbhA-snq4J9pzyq-hH0bFoNCfsodnA=w640-h360-no


Tot een kern van 49?C.

_8_JKEkdyhBoqIiAhH78aRaRo7IMECph3E2ZHIOe7t4FdOO-H_po-dZKMqJA39_3qPnNPHN3avcB-ARLnQ0YFUEiI8J2Jknm0aSuTc6WG1tVx7rdz_gkrNaBy3MCKKjw2sxlRsNT3A=w640-h360-no


Dan mag de vet kap boven de kooltjes voor wat vlammen.

uduA6kk9wkC4B3AD4zwq2q8wOA_oOyMT_URjEN-zvzTvcqo467y8ejSDAGd3AkpL-EuvvHCGAFeDrLfH6e5dGEp5226k2skxeqCazdW2TOuiZGM3OjgucsWIa-z2w5seJz5O5ZfjXA=w640-h360-no


En nog even terug draaien.

YhwqG6_b0fXJp69fj32DcMWMW533y2-AyZakZCxuQQ1Q31v6v8do5a_ZkZrCiw7ViMEESEPIV8Gecw3-ZnDkhCPnwKT-5D70BnmQIotwrAPUHm_BsC4UQY1TiDg4FdrmfCW3dAAR_g=w640-h360-no


Na wat rusten onder de alu folie was het tijd om te gaan snijden.

CPI5VDHAy1sy6BL2q44dpgf9lyqiAfihZY4wO6I5udU6NbUQy8x0XrBmFHHDYYMB8iu-mQcIagIuRnQ9tOfd9KiuRqfvNJUSe9okkGjirx5nx2UA9rDuXrGw0sbAa_SLnsriTBBMEg=w640-h360-no


En natuurlijk een bordje opmaken voor de eind foto,
picanha met chimichurri, lekker B-)

NMwTHlDXG1AngU5B49ETiKPctdxxKpnCQ5-P834lva6J4mB8A8cNr85VUn_0cy-w5quSUFMfmbe4btGycKjJhkOA6pwLpN4Y17cqGnZ5dw_kOOJadYl2rlEzvCTY0lAl4E79bPSNXQ=w640-h360-no


Eindoordeel: mals, sappig, heerlijk maar wat mij betreft mag de vet kap wat dikker ;)
 
Het blijft een heerlijk stukje vlees. En je hebt er weer wat moois van gemaakt!

Verstuurd met Tapatalk

 
Wat is ie weer lekker, krijg spontaan trek ;)
 
Mooi stuk vlees. Zou er nu wel in gaan.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Wederom heerlijk. Van het weekend ook maar is kijken of de plaatselijke slager nog wat heeft liggen.

Blijft een heerlijk stukje vlees wat goed te bereiden is en iedereen lekker vind.

tx weer voor het delen.

Ik zoek alleen nog het ultieme chimmichurie gerecht zoals ik hem in brasil heb gegeten. Van het weekend maar weer is een andere maken.
 
BuKu78 zei:
Wederom heerlijk. Van het weekend ook maar is kijken of de plaatselijke slager nog wat heeft liggen.

Blijft een heerlijk stukje vlees wat goed te bereiden is en iedereen lekker vind.

tx weer voor het delen.

Ik zoek alleen nog het ultieme chimmichurie gerecht zoals ik hem in brasil heb gegeten. Van het weekend maar weer is een andere maken.

graag gedaan, de chimichurri die ik gebruikte is wel een favoriet geworden maar zoals je al zei, brasil, ben ik nooit geweest dus kan ik daar niet over oordelen of dit de juiste smaak is ;)
 
Altijd lekker picanha.
 
BensBQ zei:
Eindoordeel: mals, sappig, heerlijk maar wat mij betreft mag de vet kap wat dikker ;)

Volgende keer Australian Grain Fed, die heeft een lekkere dikke vetkap
Ziet er overigens wel erg lekker uit Ben.
 
Ewald zei:
BensBQ zei:
Eindoordeel: mals, sappig, heerlijk maar wat mij betreft mag de vet kap wat dikker ;)

Volgende keer Australian Grain Fed, die heeft een lekkere dikke vetkap
Ziet er overigens wel erg lekker uit Ben.
Dank je Ewald, gaan we zeker eens doen, paar weken terug had ik er eentje uit Botswana, die smaakte ook top en had een dikke verkap


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi gemaakt
 
Terug
Bovenaan Onderaan