BasBQ
Beef en Steak

Varkenshaas met pistachepesto

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Vandaag een recept gemaakt dat ik nog in de to do map had zitten, weet de bron niet meer maar als volgt:
Pesto maken: 120 gram pistachenoten gepeld, 2dl goede olijfolie, 1,5 bos basilicum, 4 tenen knoflook, 100 gram parmezaan. Alles in de blender en olie toevoegen waar nodig. Varkenshaas vlinderen en vullen met de pesto. Daarna opbinden met keukendraad. Wel handig zijn want beetje strak is beter. Heb daar zelf altijd moeite mee, co?rdinatie van een dronken slak anyway toch goed gekomen en op de kamado op 150 graden voor max 18 minuten. Varkenshaas kan snel gaan dus let op.
Geweldig gelukt en gegeten met een beetje pasta en salade van kropsla met aardbeien. Daarover een dressing van frambozen. Als wijn een niet te zware chardonnay en je hebt een lekker maaltje. Hier de foto's.
e1d7815adf1f3c8fbd85ba9c424c9022.jpg
dda9fd06fde827e1e2ee0dcd53414545.jpg
0de15817a3e329760513e76d0fd204d8.jpg
19e9da680f76faad7a09ead7029d5833.jpg
12d34ec52c327ed28a8b83ce9c7e1010.jpg
c06413900a052be52cd963753315f473.jpg
8f46a3e5dd0bf652da87a9756ae9e39c.jpg
ddb3ee54dbe1a56fa9325f850b8b3903.jpg
995671338323a83c768899df88e3ad72.jpg
fbf20d98c9a21186297b998feb80096a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit ! Heb nog een varkenshaas in de vriezer liggen dus die ga ik er mooi voor gebruiken.

Je zegt dus 150 graden en Max 18 minuutjes?
 
backupdevice zei:
Ziet er goed uit ! Heb nog een varkenshaas in de vriezer liggen dus die ga ik er mooi voor gebruiken.

Je zegt dus 150 graden en Max 18 minuutjes?
Ja dat was bij mij genoeg maar gewoon goed kijken en kerntemperatuur even meten dat is beste.
 
Die lijkt me heel lekker! Mooi gedaan!
 
Dit is zeker weer een mooie zal wel prima gesmaakt hebben ?? :)
 
Mooi gemaakt!
Deze staat ook al een tijdje op mij todo lijst.
Het recept komt trouwens uit het boek Barbecue en plancha van St?phane Reynaud.
 
Deze wil ik gaan maken, maar hoe snij je die vlinder van de varkenshaas.
Een keer overlangs is denk ik niet voldoende toch?
 
Ik heb hem afgelopen weekend geprobeerd.
Heerlijk gelukt. Goede pesto smaak.

Het vlinderen is idd gewoon in de lengte opensnijden.
Ik heb hem daarna nog even 'bewerkt' met een vleeshamer om het iets meer te vlekken en net wat malser te maken.
 
Thea zei:
Deze wil ik gaan maken, maar hoe snij je die vlinder van de varkenshaas.
Een keer overlangs is denk ik niet voldoende toch?

Ik heb gewoon in de lengte opengesneden en dan de twee flappen nog een keer voorzichtig open gesneden naar de kant toe zodat je een relatief plat geheel krijgt. Was hier trouwens verrast door mijn eigen handigheid :D
 
Dat ziet er weer lekker uit,lust ik ook vast wel. ;)
 
Hebben dit ook gemaakt iets teveel pesto erin gedaan maar was erg lekker.
Deze gaan we vaker maken  :)

C984_AAF6-9_F69-4_DB2-9_AC6-33_E6_F91_B8_CDF.jpg

7_C20_B461-_F7_A8-47_F8-_B3_A1-303288_FFFA11.jpg

7_B2_CE9_DC-41_D0-4348-_A776-39223_EDD869_D.jpg

C85922_EF-_D0_C4-46_B8-9142-93500_CBC2236.jpg
 
picosuma zei:
Hebben dit ook gemaakt iets teveel pesto erin gedaan maar was erg lekker.
Deze gaan we vaker maken  :)


Ziet er ook heerlijk uit, leuk recept
 
Afgelopen weekend heb ik (onder andere) ook deze varkenshaas met pesto gemaakt. Ik heb de zelfde werkwijze aangehouden als KamadoNovice. Het dichtbinden was zo'n beetje het lastigste, al ging het bij de eerste veel moeilijker dan bij de laatste! (ik had er vier). Het zal wel een handigheidje zijn! Ik heb de slager een keer een rollade zien dichtbinden, zo handig kan ik het nog lang niet!

Het was in ieder geval een heel geslaagd gerecht! Wij aten het met een aardappelsalade:



Ik denk dat ze zo'n 25 minuten op de BBQ hebben gelegen, maar dat wordt een volgende keer een minuut of 5 minder, de dunnere stukken waren misschien net te droog geworden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan