BasBQ
Beef en Steak

Mediterraanse lamsbout

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
LWoozz6.jpg
vandaag als lunch: mediterraanse lamsbout op BBQ-pita

1 kg lamsbout, ontbeend
125 ml witte wijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 EL munt, fijngehakt (niet in huis, dus niet gebruikt...)
2 EL rozemarijn, fijngehakt
2 EL olijfolie
2 EL bruine suiker
Peper zout

Meng alle ingredi?nten en leg hierin het vlees voor een uur of drie. Na het marineren de Q voorbereiden voor direct/indirect 175 graden, het vlees eventueel samenbinden met slagerstouw en op kamertemperatuur laten komen.

Vlxmigw.jpg


jN686LB.jpg


uNwHuCu.jpg


Grill het vlees eerst 20 minuten aan boven de kolen. Daarna een kwartiertje indirect, om vervolgens af te grillen tot een kern van 55 graden.
10 minuten laten rusten en aansnijden... (De volgende keer iets meer vet wegsnijden :) )

M8nM43K.jpg


Recept van http://bbq-helden.nl/recepten/mediterraanse-lamsbout/

Het lamsvlees geserveerd op home-made pita van de gasser, recept van http://www.smulweb.nl/recepten/1377347/Pitabroodjes-zelf-maken, aan het eind nog even ingesmeerd met knoflook-rozemarijn-olie

fcAyldV.jpg


Eet smakelijk!
 
Wat een mooi stuk vlees en die pita's zijn ook mooi geworden zeg. Gaat op de to do!
 
lijkt me helemaal heerlijk
 
Gaaf die pita's :)
 
Dat blieft ik ook wel zeg. En die pita's gaan recht naar de todo lijst!
 
WOW wat een genot om te zien  =P~, lam is mijn favoriete stukje vlees dus deze ga ik zeker maken, bedankt voor het plaatsen  :-*
 
Yammie. Ziet er lekker uit!
 
Ziet er erg smakelijk uit, je hebt al gelezen dat deze hier gemaakt gaan worden.
De munt ga ik niet weglaten, zooo lekker met Lam.
 
Ik voel een todotje aankomen
 
Terug
Bovenaan Onderaan