BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork batch

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Omdat ik had lopen stoefen dat ik ook eens PP voorraad moest gaan maken.... Heb ik gelijk maar eens wat foto?s gemaakt. En maak ik er een klein verslagje van. Het blijft immers leuk en verschrikkelijk lekker

Ik maak mn PP altijd volgens Noskos zijn wedstrijd princiepen. Injecteren en inpakken. Bevalt me prima.

Zo begonnen we dus. Dag van tevoren injecteren, insmeren, rubben en inpakken. En dan een nachtje in de koeling.

ca5e1b3cb7d747c35ca1e1ed7502527e.jpg

496f1a71ec82c2bda645a484a7b35a7c.jpg

4d81f09474163943545a259d4f2bc5ab.jpg

b78a613fb02e51e6684e8ba1fac45c19.jpg

06897884073370793c46fddace9e0235.jpg


Zaterdagochtend wekker gezet om 0530u. Ik had er zin an. Want was al ruim voor de wekker wakker. BBQ naar buiten en aanjagen. Vlees uitpakken en op de Q.
Als rookhout gebruik ik 2 chunks kers en een chunk eik.

e57fcc476d141b9310623805307d1c02.jpg

c9a1e78ca06a69597310fdc1be9fdda7.jpg

9c3b74ca3c8c8639d1110d9a82a78628.jpg


Na ruim 6u in de rook bleef de kern stabiel op 65gr hangen. Tijd om eens te gaan kijken. Bark zat mooi vast. Kleur stond me wel aan. Dus inpakken die handen. Bij het inpakken heb ik wat boter en BBQ saus op de PP gedaan.

c9afb53e6d7444fe000269fbd8bec8d0.jpg

65c8d6ab43839dec982a0c21dab78fe6.jpg

e7536e1c56046d8450f0caebdeec1f9e.jpg

43d487bcbbbd02928350bd98558540ef.jpg


Nu mogen de nekken door tot 88gr. Waarna er een priktest volgt. Bij 91gr waren ze goed. Alles van de Q gehaald. Vocht afgetapt. En de stukken terug ingepakt en laten rusten in een koeltas. Daarna pullen. Koelen en verpakken in verschillende porties.
Ook het kookvocht heb ik laten koelen. Vet eraf en verpakt voor later.

e3f329d08687de0b7e221af788c98e7a.jpg

08783d9708fa1a954cc7825074dae884.jpg

d2f4e4ba03cd00177e36080bdfc41879.jpg

f3a8bcba04ad4108c53f992c71a33436.jpg


Ik kan er weer even tegen aan. We hadden nog visite gekregen en die prikte mooi een vorkje mee. (Helaas geen foto?s van de broodjes...) Die waren natuurlijk helemaal in de wolken. Turks brood, Noskos zn BBQ saus gemaakt. En wat salade van spinazie, pijnboompitten en balsamico framboos. Heerlijke combi. Was weer smullen.

Bedankt voor het lezen/kijken
Bram
 
Niets mis mee Bram! Geen betere raad dan voorraad ;)
 
Zo doen we dat Bram ;),heerlijke P.P. :)
 
Ziet er goed uit Bram.
 
En ik dacht dat ik met 3 kilo een ruime voorraad had gemaakt haha.
Ziet er goed uit!
Had je procureur?
Ik moet zeggen dat er bij iedere keer veel te weinig vocht uit de folie komt.. zeker niet de hoeveelheid die jij hebt zo te zien..
Zal aan het vlees liggen gok ik vandaar dat ik de volgende keer weer een echte Boston butt (beef&steak) ga gebruiken.
Die was qua smaak superieur bij mij aan de procureur van de Sligro.
Waar haal jij je vlees vandaan?
 
Altijd lekker en altijd lekker om een voorraad van te hebben.moet weer een mooie dag bbqen zijn geweest.
 
DRuw zei:
En ik dacht dat ik met 3 kilo een ruime voorraad had gemaakt haha.
Ziet er goed uit!
Had je procureur?
Ik moet zeggen dat er bij iedere keer veel te weinig vocht uit de folie komt.. zeker niet de hoeveelheid die jij hebt zo te zien..
Zal aan het vlees liggen gok ik vandaar dat ik de volgende keer weer een echte Boston butt (beef&steak) ga gebruiken.
Die was qua smaak superieur bij mij aan de procureur van de Sligro.
Waar haal jij je vlees vandaan?


Het was inderdaad procureur. Deze haal ik bij de locale slager. Waren 3 nekken. Bij elkaar zn 7,5kg. De bovenste was iets kleiner.
Miss dat je folie ergens gelekt heeft. Ik gebruik extra dikke alu foli. Verkopen ze bij de supermarkt.
 
goed bezig Bram
Heb je het naderhand ook nog gewogen? Je schrikt ervan hoeveel gewichtsverlies je hebt.
 
Mooie produktie Brampie!
 
Bram zei:
DRuw zei:
En ik dacht dat ik met 3 kilo een ruime voorraad had gemaakt haha.
Ziet er goed uit!
Had je procureur?
Ik moet zeggen dat er bij iedere keer veel te weinig vocht uit de folie komt.. zeker niet de hoeveelheid die jij hebt zo te zien..
Zal aan het vlees liggen gok ik vandaar dat ik de volgende keer weer een echte Boston butt (beef&steak) ga gebruiken.
Die was qua smaak superieur bij mij aan de procureur van de Sligro.
Waar haal jij je vlees vandaan?


Het was inderdaad procureur. Deze haal ik bij de locale slager. Waren 3 nekken. Bij elkaar zn 7,5kg. De bovenste was iets kleiner.
Miss dat je folie ergens gelekt heeft. Ik gebruik extra dikke alu foli. Verkopen ze bij de supermarkt.

Procureur/varkensnek moet in het algemeen veel malser/sappiger zijn dan een boston but.
als de wedstrijdteams zouden moeten kiezen denk ik dat het merendeel voor de nek gaat voor PP, maar dat mag helaas niet.
De nek mag voor kcbs wedstrijden niet worden gebruikt
 
Dat ziet er heerlijk uit, hopelijk gaan die van mij er ook zo uitzien!

Verstuurd vanaf mijn Mi 9T Pro met Tapatalk

 
Bram dat ziet er weer heerlijk uit en een mooi voorraadje PP
 
Terug
Bovenaan Onderaan