BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste keer Pulled Pork.

 

Martijn77

Tondelzoeker
Berichten
5
Afgelopen weekend had ik geen plannen, dat gaf mij mooi de gelegenheid om eens Pulled Pork te gaan maken.
Ik heb hiervoor het recept gebruikt uit het boek ?Let's make bbq great again?.

Uitgangspunt was een stuk procureur van 2,7 kilo.

Vrijdagavond heb ik tegen 22:00 uur het vlees in een pekelbad gezet (o.a. met cola en sojasaus),
dit heeft vervolgens tien uur in de koelkast gelegen.
Zaterdagochtend heb ik om 8:00 uur het vlees uit het pekelbad gehaald, heb het gedroogd en ingewreven met de rub.
Het vlees is vervolgens ingepakt in aluminiumfolie en voor drie uurtjes teruggelegd in de koelkast.

Ondertussen heb ik de Bastard aangestoken, en deze klaargemaakt voor een langdurige indirecte sessie van 110-120 graden.
Ook heb ik een smokerbox klaargemaakt met rookmot (appel).

Om 11:00 uur heb ik de smokerbox op de hete kolen gelegd, en heb ik het vlees op het rooster gelegd. 
Omdat het om een groot stuk vlees ging, heb ik 2 temperatuur probes van de GrillEye Pro gebruikt.
Hiermee kon ik op eenvoudige wijze het temperatuurverloop volgen.

En nu begon het lange wachten?
Ik had gelezen dat je de bereidingstijd kon verkorten door het vlees op den duur in te pakken met aluminiumfolie.
Omdat ik toch alle tijd had, en graag een bark wilde, heb ik dit niet gedaan.

Na ongeveer 6 uur heb ik om het half uur het vlees ingesmeerd met BBQ saus.

Na 11,5 uur op de Bastard bedroeg de interne temperatuur 90 graden en heb ik het vlees van de Bastard gehaald.
Vervolgens ingepakt in aluminium folie en dit zo een half uur laten liggen.

Toen begon het leuke deel, het uiteentrekken van het vlees. Dat ging erg gemakkelijk, het viel bijna uit elkaar.
Omdat het inmiddels al laat was geworden hebben we een klein beetje geproefd, erg lekker!

We hebben een deel in de koelkast bewaard voor de dag erop en de rest ingevroren voor later.

Al met al een lange maar geslaagde sessie, zeker voor herhaling vatbaar!

Pics or it didn?t happen?

49344317346_197e12dee6_z.jpg


49344533487_907e6d0eec_z.jpg


49343862598_64acbfd3ea_z.jpg


49344533417_e8b1ef15d4_z.jpg


49343862518_50923771ec_z.jpg


49343862443_535660f15d_z.jpg


49344317541_ced2c6bf24_z.jpg


49343862473_e2fccb1c7a_z.jpg


49344533307_41c52e4605_z.jpg


49344533267_77b8410ae8_z.jpg


49344317426_be8b37f930_z.jpg


 
Ziet er goed uit! Krijg er meteen trek van. Binnenkort ook weer eens een sessie plannen.
 
Mooie PP geworden, gefeliciteerd met je knor
 
Ziet er lekker uit krijgen we spontaan trek van, alvast gefeliciteerd met je sticker (knor) ;)
 
lekker hoor
lijkt me dat je wel een knorretje verdiend heb
 
Hele mooie sessie.
Namens het beheer mag ik je feliciteren met je knor.
 
Mooie run. En gelijk zonder inpakken. Ziet er goed uit. En hoe vond je de bark?
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Gefeliciteerd met je knorretje! lekker.
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan