BasBQ
Beef en Steak

Buikspekje met five spices en appelstroop

 
 
 
 
 

SilverFox

BBQ Junkie
Berichten
5.305
Buispek gaat er altijd wel in, en een paar jaar geleden op Texel, deze variant eens gegeten in een restaurant. Deze was niet gerookt, en qua smaak vrij vlak. Toch vond ik het een leuk idee en wilde hier eens iets mee gaan doen.
Op zoek naar recept ideeen kwam ik erachter dat mede-forummer Vogels dit idee ook al eens had. Zijn receptuur leek me dan ook een mooi startpunt.

Kilootje buikspek gehaald, restant vliesje eraf gehaald en met de marinade een aantal dagen in een ziplockzakje gelegd. (Geen foto helaas, maargoed)

Stukjes spek alvast uit de marinade gehaald
bdd363a75fbfef24f4d95db5e6f792f7.jpg


Het lakje alvast aan het reduceren

d9c9c070dba01c5c7eecb3e6207e8a54.jpg


Daar gaan we dan, op een graadje of 100-110, zoiets. (Komt niet aan op een beetje meer of minder)

079e11e97044215e7b2faf9ff5c0fb6d.jpg


Nu wachten met dit heerlijke weertje, tot een graadje of... 60, 65 zoiets....

725c50d0ebfc007df68df53d5f08add3.jpg

 
De kruiden zaten inmiddels mooi vast, temperatuur inmiddels 68, tijd om een aantal keertjes te lakken.
241d484e2c09a3925642167bbe2821b6.jpg
 
Aanvallen maar!
b0fb2c8c3dc70d38d6e0cd7ca853d67e.jpg
 
Dat ziet er heerlijk uit! En een mooie klassieke combi natuurlijk.
 
WoW dat ziet er lekker uit man. Bacon met een lekker korstje. Zijn er stuken die de vacu?meer machine gehaald gebben
 
Het lag nog te rusten toen de buurman spontaan naast het aanrecht stond (een enorme buikspek liefhebber), ook stond me schoonmoeder opeens in de keuken klaar om te proeven. Vervolgens de kinderen en ik mocht zelf ook een stukje.... De vrouw kwam thuis van werk en voor je het weet is de helft weg .

Het moet eigenlijk mee naar een verjaardag morgen, als borrelhapje.....
 
Vanavond overwerk dan maar. :D
 
Ziet er echt heerlijk uit! Gaat de vriezer niet halen.
 
Zo, klaar voor de borrel....
8b91ad8216ceade079418da366be0a95.jpg
 
Da?s wel heel lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan