BasBQ
Beef en Steak

Een hele gegrilde kip

  • Onderwerp starter asadokristof
  • Startdatum
A

asadokristof

Gast
Hier een receptje van een indirect gegrilde kip. Niet moeilijk, efficient en erg lekker.

Ingredi?nten
Goede kip (vrije uitloop, heeft steviger en smaakvoller vlees)
Citroen
Look
Rozemarijn
Tijm
Piment d'espelette
Peper & zout
Arachide-olie
Kooktouw

Kippetjes.jpg


Haal de kip zeker een uur voor je ze wil grillen uit de koelkast. Steek de Weber aan voor indirect grillen, met een bakje in het midden en de kooltjes langs weerskanten.

Snij een citroen doormidden. Neem een citroenhelft en smeer de huid van de kip in met de citroen. Wrijf het vel van de kip in met peper, piment d'espelette en zout. Er mag goed wat zout en piment op. Het zout zorgt ervoor dat het vel mooi droogt en krokant wordt.

Kruid de kip langs de binnenkant met peper en zout. Steek een halve citroen, twee tenen look en een tak rozemarijn en een takje tijm in de kip. Bind de kip op.

Voila, de kip is klaar om op de bbq te leggen. Een beetje rookhout toevoegen aan de kolen kan, maar overdrijf er niet mee. Halverwege de baktijd kan je het vel van de kip eens insmeren met wat arachide-olie, om het vel extra krokant te maken. Het zal ongeveer 1,5 uur duren, afhankelijk van de dikte van de kip, voor ze gaar is. Check zeker aan de vouw van de billen of ze gaar is. Een truukje om daarvan zeker ter zijn, is even het touw rond de kip te halen en een kleine insnijding te maken waar de billen aan het lichaam hangen. Laat de kip met zo nog vijf minuutje liggen op de bbq.

Haal de kip van de rooster en laat ze een vijftal minuutjes rusten voor je ze aansnijdt.
 
Leuk recept! Op welke temperatuur hou je je barbecue?
 
Tussen de 160 en de 180°. Ik vrees dat als je voor lager en langer gaat, het moeilijk wordt om alle delen mooi sappig te houden met een vel dat in verhouding krokant is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan