BasBQ
Beef en Steak

Curry kip met mango-rijstsalade

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.708
20130811-_MG_9574.jpg


Dit recept komt uit de Delicious van de maand augustus, wat een bbq-special is....

ingredienten

Kip
[list type=decimal]
[*]2 el currypasta
[*]140 ml Griekse yoghurt
[*]4 kippendijen (liefst met vel)
[*]2 el mayonaise
[*]1el mangochutney
[/list]

Mango-rijstsalade
[list type=decimal]
[*]600g (basmati)rijst
[*]1 mango, gesneden in dunne partjes
[*]1/2 komkommer in dunne partjes
[*]4 el korianderblad
[*]2 el amandelschaafsel geroosterd
[*]4 el evo
[*]1 citroen
[/list]


bereiding

Kip
  • Roer in een kom 1el curry pasta en 40 ml yoghurt door elkaar.
  • Schep de kippedijen hiermee om en laat ze 30 minuten marineren.
  • Pureer 1el currypasta en de rest van de yoghurt, mayonaise en de mangochutney tot een romige saus. Vul eventueel aan met een beetje water
  • Maak de bbq klaar voor direct grillen
  • Gril de kip 4 minuten per kant of tot ze gaar zijn en het velletje gekaramelliseerd

Mango-rijstsalade
  • Schep de gekookte rijst, mango, komkommer, koriander en amandel door elkaar
  • Voeg naar smaak zeezout en peper toe
  • Voeg de evo en citroensap toe en schep de salade door


Verdeel de salade en kip over de borden en sprenkel de saus er over.

Opmerking

Ik heb het recept een beetje aangepast voor eigen gebruik (citroensap weggelaten, pandan rijst gebruikt & kippedijen zonder vel gebruikt vanwege slecht inkoopbeleid).

Foto's

20130811-_MG_9562.jpg


20130811-_MG_9568.jpg


20130811-_MG_9564.jpg


20130811-_MG_9567.jpg


20130811-_MG_9566.jpg



20130811-_MG_9570.jpg



Bron vermelding

Ik ben natuurlijk niet zelf zo creatief, ik had dit recept uit  de Delicious van de maand augustus.
 
Terug
Bovenaan Onderaan