BasBQ
Beef en Steak

Een paar fotootjes van de DO Cook-Off 2016 te Renswoude

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.771
Beste BBQ-vrienden!

Foodporn Factory was bij de DO Cook-Off in Renswoude. Onderweg maakte ik een paar fotootjes die ik graag deel hier.
Dank aan Rick en Andrea voor de organisatie en Martijn van Vuur en Rook voor de sponsoring. Jullie zijn toppers!

Hier doet Jeroen een kunstje met een 6qt DO... don't try this at home:



Peter zette een lekker bakkie op het vuur:



En had zijn ijzerwaar prachtig uitgestald:



Bijna bruin...



Mooi versierde plekken:



Goeie sfeervolle entourage:



Deze Virgin versie miste pit door alcohol maar dat werd mooi gecompenseerd met het etiket:



Rick schonk zelf de 945 (alternatief voor 707) in:



Was een heerlijk appelig drankje!

Mooie mannen daar joh!



Had ik al gezegd sfeervol?



Toen gingen we aan de slag!





Hier werd hard gewerkt aan cinnamon rolls:





Met een passend sportdrankje natuurlijk!



Proost!



Hij was echt geweldig geworden:



Daarna ons spektakelstuk:

Scheermessen roosteren



Hierin werd warm gerookt:



Mosselen en vongoles:





Gamba's werden gebakken en geflambeerd met Asbach Uralt:



Dat alles werd erg mooi gepresenteerd door Vriend Jeroen met mijn (helaas teveel al-dente) risotto:



Dat gaf 4 negens voor presentatie aan de jurytafel:



We hebben echt genoten van deze DO wedstrijd. Een hele fijne sfeer!

Bedankt voor het kijken.
 
Ziet er weer uit als een top dag!
 
Ik heb het genoegen gehad om de cinnamon rolls te mogen proeven (niet beoordelen), maar djiezusss die waren lekker. Mocht je het recept willen delen houd ik me aanbevolen!
 
prachtige reportage weer, van een hele mooie dag
 
Jullie doen je naam wel eer aan hoor, echte food-porn!
 
Lowietje72 zei:
Nice! De risotto ook op/in gietijzer klaargemaakt?

Jazeker... twee belangrijke verbeterpuntjes: eerder beginnen en hete bouillon opschenken.
 
nix13 zei:
Jullie doen je naam wel eer aan hoor, echte food-porn!

Thanks Nix, dat is wel echt een beetje waar we voor gaan!
 
Sander72 zei:
Lowietje72 zei:
Nice! De risotto ook op/in gietijzer klaargemaakt?

Jazeker... twee belangrijke verbeterpuntjes: eerder beginnen en hete bouillon opschenken.

Maar je had toch al wel eerder risotto gemaakt? Waarschijnlijk niet eerder in gietijzer.
 
Damn....het is nu pas net 7.45 terwijl ik deze post zie, maar ik krijg meteen trek  :D
Mooie gerechten!  :p
 
Wat een dag! Heerlijk om die plaatjes terug te zien. Ik heb echt genoten.  Met de risotto waren we gewoon te laat begonnen. Dat wilde ik graag precies warm op het opdienmoment, omdat het anders een taaie plak kan worden als je het warm moet houden. Daarnaast bleken de garnalen nog stijf bevroren toen ze de pan in moesten, ondanks dat ik ze twee dagen in de koeling had laten ontdooien. En die worden er dan ook niet beter op. Al met al weer leerpuntjes. Waarvan de belangrijkste: oefenen! We hadden alle dingen natuurlijk afzonderlijk al eens gemaakt, maar alles exact op tijd op zo'n bordje bleek toch een uitdaging te ver. Zag er mooi uit, maar was eigenlijk niet en of overgaar en daardoor niet awesome. En dat moet het natuurlijk zijn.
Maar de veldjuryprijs maakte veel goed. En de gezelligheid ook. Dus ik zeg: volgende keer weer!
 
DivingDisaster zei:
Ik heb het genoegen gehad om de cinnamon rolls te mogen proeven (niet beoordelen), maar djiezusss die waren lekker. Mocht je het recept willen delen houd ik me aanbevolen!

Ze staan op de site van Dennis en Hetty: http://www.bakeholics.nl/2015/08/cinnamon-rolls/
Ik had alleen ook wat vanillesuiker door het deeg gedaan en de rijs is iets verlengd omdat het wat koud was. Over het algemeen komt dat de structuur en smaak wel ten goede en dat bleek :) 
 
Bedankt. Ik ga ze vandaag nog proberen na te maken 😁
 
ZOOO  HEEEE !!!!
Sander en Jeroen, wat ziet dat er geweldig uit.
Zit hier te kwijlen op mijn toetsenbord

En de presentatie is echt een plaatje!!!!
Hoog niveau jongens. Helemaal top.

Dank voor het delen van de foto's
 
Terug
Bovenaan Onderaan