BasBQ
Beef en Steak

Bavette retteketet

 
 
 

Cigar Joe

Vuurmaker
Berichten
60
Alweer weekje terug, visite dus de kamado maar even aan. Bavettes met chimichuri, salsa, chipotle en tortilla?s van het rooster. Alles schoon op en mijn kieskeurige meiden genoten - wordt ik blij van!

Vlees had wat korter mogen garen maar ik wilde echt nog even de sear doen. Nog een beetje zoeken, temperatuur, dunne kanten vlees, indirect met heat deflector, nieuwe dingen - maar ik ben gek op dat ei haha.

Cheers

19d14f05612dd18a243679c04395acde.jpg
95da23bd92a92128fd8b531b85912b00.jpg
a5da0976da4e953374d51a9dbba7529c.jpg
40badfb51661651a7785ace6cf70f218.jpg
796dc1b7b9e0c0b7d1f4020dd7713606.jpg
3d2ff13edafc7a6e0f18b9e31e5a8431.jpg
61c21c25e1abe53160ce3fb981e51c2a.jpg
f23879231cb133d6b8793459b0e55e18.jpg
e39a0e86491a45b53f283756164dcebf.jpg
 
Ziet er lekker uit hoor... Heb er ook nog ??n in de vriezer liggen en nog nooit een bavette gemaakt zelf dus je geeft wat inspiratie :D
 
Had er wat hickory rookhout bij gedaan en dat proefde je wel terug, lekker. En de dunne eindjes had ik omgevouwen zodat (ik hoopte) het overal even dik was maar bij de ene ging het weer ?open?. Wellicht helpt een houten prikkertje daarbij.

Tortilla?s doe ik volgende keer wat minder heet. Wil wel de bruining maar sommige waren wat te crispy en dat vouwt niet zo goed. Maar de Q was al heet van het vlees schroeien. Al doende leert men.

Volgende week kip tandoori, yumm.
 
Lijkt me heerlijk!
Hoe laat volgende week?
 
Lijkt mij ook heerlijk hoor, al denk ik dat ik de set-up precies omgekeerd zou proberen...
dus de wrappies zachtjes indirect en die even in alufolie bewaren en warm houden (dan blijven ze elastisch)
en daarna die bavette lekker afgrillen met wat rookhout erbij.

Dat tomaten salsaatje erbij is ook erg fijn zo te zien!
 
Dat is een heerlijk maal zeg. Ik ben fan van bavet. Vind het zoveel smaak hebben. Heerlijk.
Snel weer eens maken. Te lang geleden. Bedankt voor de herinnering
 
Lekker hoor.
Heerlijk stukje vlees. Zeker met die side dishes
 
Ziet er heerlijk uit. Bavette is hier ook een echt favoriet.  :)
 
Sander72 zei:
Lijkt mij ook heerlijk hoor, al denk ik dat ik de set-up precies omgekeerd zou proberen...
dus de wrappies zachtjes indirect en die even in alufolie bewaren en warm houden (dan blijven ze elastisch)
en daarna die bavette lekker afgrillen met wat rookhout erbij.

Dat tomaten salsaatje erbij is ook erg fijn zo te zien!

Thanx voor de tips!
 
Ziet er weer lekker uit!
Ben benieuwd naar de kip tandoori. Ik zit alvast klaar voor het verslag daarvan....
 
Mooi stukje vlees, met een beetje aandacht altijd een succes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan