BasBQ
Beef en Steak

Yoder Cheyenne

White_diamond

Tondelzoeker
Berichten
3
Hallo,

Ik ben in blijde verwachting van de Yoder Cheyenne
https://www.bbqeurope.com/cheyenne.html

Heb natuurlijk al redelijk wat info vergaard, maar kom ook hier eens piepen  :blush:
Dus bij deze...
Zijn hier mensen die ervaringen willen delen omtrent deze smoker qua gebruik, verbruik brandstof, onderhoud, recepten, ect..

 
Wow, wat een apparaat. Ik heb zelf een el cheapo staan. Nu net zijn eerste verjaardag kunnen vieren.
Voor de eerste malen gebruik heb ik hem aan de buitenkant goed ingesmeerd met gekookte lijnzaadolie. De binnenkant en het rooster met zonnebloem olie in gespoten. Hier geen lijnzaadolie gebruiken! Deze bij een temperatuur van 150 tot 200 graden laten drogen. Dit heb ik drie maal herhaald voor het eerste gebruik.

Na gebruik alle as verwijderen en de gaarkamer lekker laten zitten. Dit zorgt voor smaak bij de volgende gebruiken.

Ik start de cheapo op met een paar houtblokken in de vuurkamer waar ik wat brandende kolen op leg. Meestal stook ik met berkenhout voor de hitte en appel/peren hout voor de smaak.



Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Schitterende smoker.
Ik denk dat daar erg veel lekkers uit gaat komen. ;)
 
Bart1978 zei:
Voor de eerste malen gebruik heb ik hem aan de buitenkant goed ingesmeerd met gekookte lijnzaadolie. De binnenkant en het rooster met zonnebloem olie in gespoten. Hier geen lijnzaadolie gebruiken! Deze bij een temperatuur van 150 tot 200 graden laten drogen. Dit heb ik drie maal herhaald voor het eerste gebruik.

Bedankt voor de info! Waar haal je die gekookte lijnzaadolie?
 
Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met deze smoker, het lijkt me een pracht apparaat. Momenteel ben ik nog even verknocht aan mijn GG kamado :)
 
White_diamond zei:
Bart1978 zei:
Voor de eerste malen gebruik heb ik hem aan de buitenkant goed ingesmeerd met gekookte lijnzaadolie. De binnenkant en het rooster met zonnebloem olie in gespoten. Hier geen lijnzaadolie gebruiken! Deze bij een temperatuur van 150 tot 200 graden laten drogen. Dit heb ik drie maal herhaald voor het eerste gebruik.

Bedankt voor de info! Waar haal je die gekookte lijnzaadolie?
Die heb ik besteld bij mijn offset. Even googlen, dan kan je het vast vinden.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
mooi stoer apparaat zeg.
daar ga je veel plezier aan beleven
 
White_diamond zei:
Bart1978 zei:
Voor de eerste malen gebruik heb ik hem aan de buitenkant goed ingesmeerd met gekookte lijnzaadolie. De binnenkant en het rooster met zonnebloem olie in gespoten. Hier geen lijnzaadolie gebruiken! Deze bij een temperatuur van 150 tot 200 graden laten drogen. Dit heb ik drie maal herhaald voor het eerste gebruik.

Bedankt voor de info! Waar haal je die gekookte lijnzaadolie?
Lijnzaadolie kan je ook bij de AH kopen.. is wel beperkt houdbaar.. volgens mij kan je deze ook aan de binnenkant gebruiken (gebruiken we ook voor gietijzeren pannen) maar hoor graag als ik dit mis heb en dan waarom binnen in niet wenselijk is ;-)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
TheJoster zei:
White_diamond zei:
Bart1978 zei:
Voor de eerste malen gebruik heb ik hem aan de buitenkant goed ingesmeerd met gekookte lijnzaadolie. De binnenkant en het rooster met zonnebloem olie in gespoten. Hier geen lijnzaadolie gebruiken! Deze bij een temperatuur van 150 tot 200 graden laten drogen. Dit heb ik drie maal herhaald voor het eerste gebruik.

Bedankt voor de info! Waar haal je die gekookte lijnzaadolie?
Lijnzaadolie kan je ook bij de AH kopen.. is wel beperkt houdbaar.. volgens mij kan je deze ook aan de binnenkant gebruiken (gebruiken we ook voor gietijzeren pannen) maar hoor graag als ik dit mis heb en dan waarom binnen in niet wenselijk is ;-)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Gekookte lijnzaadolie is iets anders dan lijnzaadolie die verwarmd is. Gekookte lijnzaadolie daarom NIET aan de binnenkant van je bbq gebruiken, alleen aan de buitenkant. Gekookte lijnzaadolie wordt ook gebruikt om houten tuin meubelen te impregneren en is niet eetbaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Bart1978 zei:
TheJoster zei:
White_diamond zei:
Bart1978 zei:
Voor de eerste malen gebruik heb ik hem aan de buitenkant goed ingesmeerd met gekookte lijnzaadolie. De binnenkant en het rooster met zonnebloem olie in gespoten. Hier geen lijnzaadolie gebruiken! Deze bij een temperatuur van 150 tot 200 graden laten drogen. Dit heb ik drie maal herhaald voor het eerste gebruik.

Bedankt voor de info! Waar haal je die gekookte lijnzaadolie?
Lijnzaadolie kan je ook bij de AH kopen.. is wel beperkt houdbaar.. volgens mij kan je deze ook aan de binnenkant gebruiken (gebruiken we ook voor gietijzeren pannen) maar hoor graag als ik dit mis heb en dan waarom binnen in niet wenselijk is ;-)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Gekookte lijnzaadolie is iets anders dan lijnzaadolie die verwarmd is. Gekookte lijnzaadolie daarom NIET aan de binnenkant van je bbq gebruiken, alleen aan de buitenkant. Gekookte lijnzaadolie wordt ook gebruikt om houten tuin meubelen te impregneren en is niet eetbaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
Yup.. maar normale lijnzaadolie wat je ook voor gietijzeren kookgerei gebruikt is dus ook niet aan te raden?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan