BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk steak

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Beste BQQ-ers,

laatst had ik een prachtige tomahawk steak van zo'n 1200 gram. Beetje olijfolie erop.

oWTpcLVoqc0-XzHYBbFd4FfpHTUk2hqgdXCkJ3tQ3rYL2oO1Oc47uljS1el9e1qHnAdelbFhHT-bgAbPhwQ0N2q5uPLlSflC_MJtt1-TXYwYmSV4eKn75aHly6yWJAEM8tCdMHTW6A=w1366-h631-no


En een mocha rub.

-YPTJhOmHRIcYYsSupXHsvCn3y7ez3d2tCpjVI4gXgwXsjvG127EkDHRgLtLWifVoDM0QRNNvBMXpphXlyRuhU-rJ6I4s0ef1jYZmMkE8vUtxMz0iTDpvRPtcmOp7ObWmHs3eFlMGA=w1366-h631-no


De kamado indirect ingericht (dit kan je ook doen door de houtskool aan ??n kant van de 'Q' te leggen) de kern ingesteld op zo'n 45?C.
In de tussentijd een soort van chimichurri gemaakt met olijfolie, rood pepertje, knoflookje, peper, zout en voor een extra touch een charlotje gesneden.

ZXOk16wPVH-K4OLQBHTeG8sGoRzvMxo3WBZBO-sJeAH51jHLVJC2IoTCJpASvM_GY0g1Sy2mUwuavN_1YakaUizdTHq8VMZakI-Zi1yerqXPj3FUtoxIPJVrLqWiGMhPpeaGfBn8JA=w1366-h631-no


Bij het bereiken van de gewenste kern mocht ons 'steakje' eraf en even rusten in wat folie.

J2HmIYJsTtc6G0Qg9CaWrODAUkoODXCOV5_6oHqGKBi3Ii4qRmbJ5ujhnXR59L6jHpcnXPgSMuLfixKZL2QeutKI75NG4rqo2XA2gCFv8-dwF3QyFsPjJ9BYgKNqcV9qMIwJxSh9Wg=w1366-h631-no


De schuiven van de kamado konden open om de temperatuur omhoog te gooien, de asperge tips mochten er intussen ook op.

qE6-B9iQjiG5XyDLCRGvlSMKXqjqK6DLW7PktM3urzbP3dQwFpWCMvAv0sZWUU6ya4lTnB9Kzn3fXdQeo74FXOa9r-6LdwMEcezmRJtsXZzPHfYVpb97_KfXIhWutBI6dHQMaFczOg=w1366-h631-no


Zodra we een temp hadden van zo'n 200?C mocht de steak weer terug op de Q en na een paar keer draaien en regelmatig lakken met wat gesmolten boter.

xelaUKc9TBVOJwIw3hpJDw2-NOeaSY5RkN4J3R3HwWUxOFAqnmqy1eVNCGKXKcPLWwV6WFb47NFkiaxMUfGJf7bKkTrk98Z54XWtnluv-syjkcbAAxn5dBs9iKSQ3qzUlrjsdlr83Q=w1366-h631-no


Ahp_vjHTvY0xnQWWN47v1X61x7jl2GYHKvJtvmefGtCIzQkhmVEITfJ8FdDpc8e1z8n7e56vlgR-BAK0A2QdhIykIq4mXFnjq9kd2vpv2q3w9eCwqTnRSDdMcY41MVADxiOe-qiC8w=w1366-h631-no


En af en toe nog eens lakken en draaien.

-lLWZEK96KoQP317Jnjf36fRQWSzNnoec6ottepDX6ADPadNvmvLilq02bzYUIBRvzFjxMB_Up5qmdpeIbU9V6oNS7PG-XwhwZ9aJvQ3hcJ2o234WYC_ri9LZuNYx5hjpM7wRYTqpA=w1366-h631-no


En bij de juiste kern (ik hou van zo'n 52?C, dan is 'mijn steakje' lekker medium, en wat na rusten helemaal top)
Onze 'stoere mannen' steak.

RwmVYBkH373CiBSw9DKHP6QMYCltrsG3irZmRtzA_KGRz5ELMEguQGHRfVYZaZdxo4T_4GubIq_kcU70896KplAY_VmT6pcxE8ig3679kuXL0YCpweFBKJBf-VB1zrqPlaIZ3ffTbg=w1366-h631-no


En dan tijd om te snijden.

HrvbAUfsFpQ_hBY1vn-4jPFjkxWB67k6sn_86k61gKLg-C0msVWFtQROKOVQE1JvX6bHsQmCDvyVKOJBP1j3zWv4Be0sqc6jURRQGTmOJbmWjX5rXnLPHftFTVYi6D2zgas5J0XNdg=w1366-h631-no


Mooi medium.

IJWVJJ8Vsh0piPfGwz6flZ-WzokQXMOf5PyZJu41oy7s5cVPaCOnjAVAwWX5pHlHigop5WfRelvT5jLPPkjND9wk_W4WIb7-JyWXU_1iZ5RaqWb5zLfkSQwlKwR5-WNIbHDdY_svmw=w1366-h631-no


6U524-tAP3-6-m_AHxyuPhPwV9hySzEfYOdiqChc3Jbxpqj3HoJlPyd_jEqunTrZPfvVWpFhLoU11VdmXFIPk2cuxXSXfVIKQqEc17Qwm4Nj_wZ5syYX-NZE1EwnjEH6aPQNLlXE6g=w1366-h631-no


Beetje van onze chimichurri erbij.

uWeIkyHAKQr6CoTbjMSXmYVp_wuJlzncH1MM5Dn-crErR7WiyFzZIpwDQgrBPxaTADxngayk9Hz4W6Qdeh8QM8YKAWzKGah1ZANgFD33mhtm_FealnS7DdQ28VDZLQBUFV95qAb6lA=w1366-h631-no


En smullen B-)

kc4eriZ76N41guyHCYVj4dHkZttugBgBeWNll3N3lueMbAPmqPSM33kPZcKWCOhd98NOoI1yD1cteD9clwxGG_25fMlwmRb5OXocJELOP4WRQ8eWYFKwTMvx7-3h-CP6N7vZKgrmMg=w1366-h631-no









 
Lekker Ben! Bezorg je ook?
 
Ziet er weer erg lekker uit Ben  :)
Ik maak de chimichurri meestal wat eerder klaar is ie lekker doorgetrokken. ;)
 
Lekker steak Ben. Daar hou ik wel van.
 
Ziet er prachtig uit Ben.
Voor de lering ende vermaeck willen de mensen denk ik wel weten welke kerntemperaturen erbij "de gewenste kerntemperturen" horen.
 
Mooi stuk vlees en nog mooier vastgelegd. Dat was vast smullen.
 
Da's een hele beste steak Ben, super hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan