BasBQ
Beef en Steak

Cubanos uit de film Chef: cubaans broodje met mojo gemarineerd procureur

 

Trabuca

Tondelzoeker
Berichten
23
Ik heb dit broodje vandaag gemaakt als lunch en dat beviel me zo goed dat ik hem met jullie deel. De mojo dringt diep door in het vlees en zorgt voor heerlijk mals, sappig en fris vlees.

Geinspireerd door de film Chef kwam deze op mijn todo lijst. Hierbij een stukje uit de film waar ze het broodje maken: https://youtu.be/eNwbdMwI0MU
Voor ons - liefhebbers van lekker eten - is dit een aanrader om te kijken. Het bereiden van verschillende recepten worden mooi in beeld gebracht.

Hoewel licht aangepast door mijzelf heb ik deze bron gebruikt: http://www.recipetineats.com/cuban-pork-sandwich-cubanos-from-chef-movie/

Ingredienten voor twee ciabatta broden, genoeg voor 4 personen:

700 gram procureur
6 plakken beenham (of andere ham van goede kwaliteit)
2 ciabatta afbakbroden
Americaanse mosterd (ik heb een zoete variant met honing gebruikt)
Zwitserse kaas. Bijvoorbeeld Gruyere of zwitserse emmentaler.
Plakken augurk
Boter

Marinade:
180 cc extra virgin olijf olie
1 bosje koriander
1 eetepel gerapte sinaasappel schil
180cc sinaasappelsap
90 cc limoen sap
klein bosje munt bladeren
8 teentjes knoflook
1 eetlepel oregano
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding:
1. Meng de ingredienten voor de marinade in een blender of keukenmachine en mix totdat alles fijn is.
2. Plaats de procureur in een zak en giet de marinade er bij.
3. Laat dit een nacht in de marinade staan. De mojo marinade moet diep in het vlees trekken.
4. Haal het vlees een uur voordat deze op de BBQ gaat uit de koeling.
5. Verwarm de BBQ indirect naar 200-220 graden.
6. Haal het vlees uit de marinade en plaats deze op de BBQ.
7. Zodra de kern van het vlees 70 graden is is hij klaar. Laat hem 10 minuten rusten en snij hem dan in dunne plakken van ongeveer 0,5cm
IMG_20160821_115250.jpg


8. Plaats het brood 3 minuten op de BBQ om deze half af te bakken (de rest komt later)
9. Maak een contactgrill of grillpan warm.
10. Snijd het brood in de lengte doormidden en besmeer de binnenkant met boter.
11. Grill de binnenzijde van de beide helften van de broden kort.
P8210200.jpg


12. Grill de beenham kort.
13. Beleg het brood met beenham.
14. Plaats daarop de plakken procureur.
P8210202.jpg


15. Plaats daarop de plakken kaas.
16. Plaats daarop de augurken.
17. Smeer de bovenste helft van het brood in met een goede laag mosterd.
P8210204.jpg


18. Plaats de bovenkant op het brood en smeer de buitenkant van het brood in met botor (zowel boven als onder).
19. Grill dit kort totdat het brood goudkleurig is en de kaas gesmolten. Direct serveren, eet smakelijk
P8210205.jpg

 
Bedankt voor het recept, mooie foto's!

En, inderdaad een heel vermakelijke/smakelijke film.

EDIT: Sterker nog, het was alweer ff geleden dat ik hem heb gezien. dus ben hem nu aan het kijken.  Recept gaat zeker een keer gebeuren :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan