BasBQ
Beef en Steak

Je mag naar de Jack en dan?

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.854
OK, het is zover je bent ??n van de gelukkigen die is uitgekozen om mee te mogen doen met de Jack Daniel's Invitational World Barbecue Contest, oftewel The Jack.
Maar wat nu? Frits en ik proberen hier een aantal tips te geven om je reis soepeltjes te laten verlopen. Als je bent geweest en je hebt dingen anders ervaren of bent tegen veranderingen aangelopen laat het dan hier weten. Op die manier kunnen mensen na ons beter voorbereid die kant op.

De reis:
Regel op tijd je vliegtickets, tickets zijn goedkoper als je ze eerder boekt. Reken voor de vliegreis op zo'n ?650-?1000. Een beetje afhankelijk van wat je wilt. Wij wilden niet overstappen dan is het meteen een stuk duurder.  Het dichtstbijzijnde Internationale vliegveld is Nashville, Atlanta is ook nog steeds zeer goed aan te rijden.

ESTA, dit moet je invullen in Nederland om toegang te krijgen tot de VS. Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn bij aanvraag. Je doet dit op de site van de Amerikaanse overheid: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 Heb je dit niet van te voren gedaan dan krijg je geen toegang tot de VS! Alleen te betalen met een credit card, de kosten zijn: $14

Regel je huurauto hier in Nederland, dat is goedkoper dan het in de VS te doen op het vliegveld. Alamo, Herz, Thrifty's, Budget zijn allemaal goede maatschappijen. Voor een week waren wij bij Alamo voor een full size auto (Chevrolet Impala) ?350 kwijt. Dat was inclusief alle verzekeringen. We hebben ook nog voor $89 een roadside assistance verzekering afgesloten, dat kan alleen aan de balie bij Alamo. Hiermee heb je een soort ANWB ondersteuning en ook wordt de auto verder gesleept dan met de standaard dekking, iets dat best handig is in een groot land als de VS.

Je kunt bij de verhuurder vaak een losse TomTom/ Garmin o.i.d. huren, vaak is dat zo'n $60 per week. TomTom USA voor je iPhone is ?45. Neem dan wel een oplader voor de auto voor je iPhone / Android etc. mee. Gebruik niet de ingebouwde navigatie op je mobiel want die verbruikt data en dat is heel erg duur in de VS! Daarbij zijn er grote delen waar je geen verbinding hebt. TomTom op je mobiel verbruikt geen data en is dus een prima oplossing. (TIP: soms kun je iTunes kaarten met korting kopen bij de HEMA, AH, Kruidvat e.d. dat scheelt dan weer met de aanschaf)

Wij zijn geen tolwegen tegengekomen dus over kleingeld zodra je het vliegveld verlaat hoef je je geen zorgen te maken.

Ook hadden wij een on* (on star) knopje in de auto, mocht je pech of wat dan ook hebben en je hebt geen telefoonverbinding dan kun je daarop drukken en belt de auto naar on star en krijg je iemand te spreken.

Het autorijden in de VS is ook een beetje anders dan hier.
Tenzij anders aangegeven mag je als je rechtsaf slaat gewoon door rood rijden, iedereen doet dat, is normaal en dus geen overtreding.
Een stopbord betekend volledig stoppen! Als de politie of sheriff ziet dat je niet helemaal tot stilstand komt betekend dit een boete!
Als je bij een kruising komt met een stopbord met "All Ways" eronder dan betekend dat dat iedereen op die kruising moet stoppen, degene die het eerste bij zo'n kruising aankomt mag weer als eerste gaan rijden. Een knipperend rood licht boven het midden van een kruising is het zelfde als voor iedereen een stopbord!
Als er een schoolbus stopt aan de andere kant van de weg en hun stopbordje klapt uit (zit aan de zijkant) dan moet je verplicht stoppen! De kinderen steken gewoon over en je bent echt in de problemen als er iets mis gaat!
Stap niet uit mocht je worden aangehouden door de sheriff / politie. Gewoon blijven zitten ze komen vanzelf naar je toe, uitstappen wordt niet op prijs gesteld en er zijn weleens mensen voor neergeschoten.


Verblijf:
Boek je hotel vroeg of laat, dat klinkt vreemd maar als teams horen dat ze in de loterij zitten om mee te mogen doen dan boeken ze vaak alvast een hotel. Als je ruim van te voren boekt ben je die allemaal voor. Na de loting horen veel teams dat ze niet mee mogen doen en annuleren dan die reservering, dan komen er dus weer een hoop kamers vrij.

Zoek op tripadvisor.com naar goede hotels, er zijn veel hotels in de buurt van de Jack en veel daarvan zijn niet goed! Vuil, elke dag een verse kakkerlak, wandluizen etc. het is er allemaal. Op tripadvisor kun je recensies lezen van andere reizigers, soms is het beter om een plaatsje verder te rijden ;) Wij verbleven in Manchester (op 40 minuten) omdat de goede hotels in Tullahoma (op 25 minuten) al vol waren. In Lynchburg zelf zijn de recensies niet echt van goede aard.
Voor onze kamers betaalden we gemiddeld zo'n $70 per nacht, daar komt dan nog wel iets belasting bij.

Ben je lid van de ANWB vul dan altijd bij je reservering in dat je voor "Triple A" (AAA, hun ANWB) discount in aanmerking komt, scheelt je meestal zo'n 10% op de prijs.

Spullen kopen:
Sommige dingen wil je niet meenemen vanaf hier naar de VS, dus zul je daar het e.e.a. moeten kopen voor je wedstrijd. Kijk eerst eens bij de Dollar winkels (dollar tree, dollar general etc.) voor goedkope dingen zoals, folie alu en plastic, mengkommen, opbergdozen, kruiden, etc. (alles een dollar). Wat ze daar niet hebben vind je vast wel bij een Walmart Supercenter. Het verschil tussen een gewone Walmart en een Supercenter is het supermarktdeel.

Bij de Jack Zelf:
Vanaf donderdag mag je je tenten opbouwen op het terrein. Zorg dat je er vroeg bij bent, wij waren er om negen uur, want je mag je spullen zelf uitzoeken en niet alles is even goed!

Van de organisatie krijg je het volgende:
2 EZ Up tenten, 1 als je een RV/motorhome hebt.
2 uitklaptafels / biertafels
6 klapstoeltjes
3 a 4 strobalen ter decoratie, meer als je brutaal bent (die kun je ook gebruiken om je tent wat winddichter te maken ;))

Verder krijg je zoveel primo's als je nodig hebt, maar je kunt ook webers of offset smokers krijgen. Bij de primo krijg je maar ??n deflectorplaat, een tweede kun je kopen voor $30 dollar. Dus mocht je er meer nodig hebben dan kun je altijd meer primo's nemen ;) onze buren hadden er zeven staan.

Er is een prijs voor het buitenlandse team dat hun stukje het leukst / origineelst heeft ingericht. Daar hoef je niet aan mee te doen, maar het kan wel als je daar tijd en moeite in wilt steken.

Je werktafels zijn laag, om dit op te lossen zou je vier afvoerbuizen van 50 cm kunnen gebruiken om de poten te verhogen. Op die manier staat je tafel een stuk hoger, dit werkt veel fijner. Dat soort spul koop je bij Home Depot, Ace Hardware en misschien ook nog wel bij de Walmart.

Stroom is aanwezig, maar je moet zelf voor verlengsnoeren zorgen, ook was er dit jaar de mogelijkheid om een aggregaat van Honda te lenen. Hou er ook rekening me dat ze in de VS 110 volt gebruiken en een ander soort stekker.
 
Ga jij ook naar The Jack toe Marc?  ;)
 
Een goede tip voor als je in het buitenland (niet alleen de VS) een auto wilt huren die maximaal gedekt is voor minimale kosten:

www.sunnycars.nl

Heb een tijdje stage gelopen bij een Globe reisbureau, die verkochten niet anders. Geen extra verzekeringen nodig, en vaak goedkoper dan zelf bij de maatschappijen regelen.

Voor vliegtickets gebruikten we www.lowcostairlines.nl, die selecteert alle maatschappijen die op jouw bestemming vliegen. Maar wel veelal Europa.

 
Afwasser1 zei:
Een goede tip voor als je in het buitenland (niet alleen de VS) een auto wilt huren die maximaal gedekt is voor minimale kosten:

www.sunnycars.nl

Heb een tijdje stage gelopen bij een Globe reisbureau, die verkochten niet anders. Geen extra verzekeringen nodig, en vaak goedkoper dan zelf bij de maatschappijen regelen.

Voor vliegtickets gebruikten we www.lowcostairlines.nl, die selecteert alle maatschappijen die op jouw bestemming vliegen. Maar wel veelal Europa.

handige tips, bedankt voor het delen
 
Mooi verhaal maar ik zie mezelf dat allemaal niet doen , hoelang ben je daar en wat schat je in voor de totale kosten wordt dat gesponsord of eigen zak?
 
riona zei:
Mooi verhaal maar ik zie mezelf dat allemaal niet doen , hoelang ben je daar en wat schat je in voor de totale kosten wordt dat gesponsord of eigen zak?

het zal in principe uit je eigen zak moeten komen, tenzij je goede sponsoren kan vinden  :)
 
Ron, je betaalt zelf de reis, de overnachtingen en autohuur zelf. Ze helpen je daar met barbecues, kolen, tent en vlees. Moet je zelf wel kruiden, gereedschap en dergelijke doen.

Het is een superervaring, ik wil hartstikke graag een tweede keer meedoen. Sinds ik vorig jaar bij de Jack ben geweest klopt een gedeelte van mijn hart in Lynchburg TN.
 
Zo, het heeft een tijdje geduurd maar hier dan nog wat info van mij en onze (Lowland Smokers) ervaringen:

Reis:
Noskos heeft het al aangestipt maar blijf zoeken en kies niet direct. Wij vlogen nu met KLM/British Airways voor 550 per persoon en hadden een rechtstreekse vlucht Shiphol - Atlanta. Vanaf Atlanta is Tullahoma goed te rijden.

Auto huren hebben wij via Auto Europe gedaan. Onze verhuurder in de VS was Dollar. Bij aankomst proberen je ze inderdaad extra dingen aan te smeren en in ons geval vonden ze ook dat wij niet met ze allen in de 2 gehuurde auto's zouden passen. Paste makkelijk.....

Verblijf:
Onze overnachting in Tullahoma was geregeld door de organisatie van The Jack en was prima. Wij verbleven bij de Quality Inn en dat was prima.
De rest van onze overnachtingen hebben we zelf vanuit NL geregeld. Na The Jack zijn wij naar Nashville gegaan. Daar verbleven wij in de Knights Inn, geen topper maar wel mooi aan de prijs.
Ten slotte zijn we doorgereden naar Decatur, AL om naar Big Bob te gaan. Dat hotel was nog de beste en zeker niet duur: Microtell inn.

Het weer:
Voor zover ik weet hadden wij een uitzonderlijk koude nacht maar het werd ongeveer -5C dus neem iets warms mee!

Zeker doen:
The tour door de distillery, erg leuk! Loop mee in de optocht maar verwacht geen kilometers! Het is leuk maar nog geen 10 minuten lopen :) Wees wel op tijd zodat je een beetje vooraan staat, waar de optocht eindigt staan de bussen voor BBQ Hill.
Ga naar BBQ hill, blijf er echter niet te lang, je moet tenslotte ook nog BBQ'en!


Apperatuur:
Wij hadden ongelooflijk veel geluk en konden een trailer gebruiker van BBQPitmaker.com. Ook hadden wij via Weber een aantal WGA's gevraagd omdat we hier in NL ook veel op werken. Meer hadden we zeker niet nodig.

Betalen:
Als je een credit card hebt, mooi! Dit is echt rete handig daar. Je kan bijna overal met je kaart betalen.

Kopen:
Dingen als kleding en schoenen zijn daar vaak wat goedkoper dus dat is fijn.
 
Is alles nog up-to-date Dennis, Frits en Mike?  ;)

Gefeliciteerd met jullie draw en heel veel succes!  <:p :O) <:p
 
Gefeliciteerd SSS. Supergaaf mannen.  =D>
Go kick some ass.  B-)
 
Hahaha wat gaaf dat het geluk jullie toelacht! 🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾 veel succes 👍👍👍👍👍👍
 
SUCCES !!!
En heel veel plezier daar :) !
 
Veel plezier!
 
En we zijn natuurlijk te volgen via fb.

https://www.facebook.com/SeaSideSmokers/
 
En we zullen na de reis dit artikel bijstellen indien nodig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan