BasBQ
Beef en Steak

Kippenvleugels in bierpekel.

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
De kindjes hadden zaterdag zin in kipkluifjes. En ik heb dan maar een half excuus nodig om er gelijk aan te beginnen

Van de vakantie nog een blikje bier over. Wa nie noar munne taant was. Das Brabants voor ik vind het niet lekker. Die dus mooi kunnen gebruiken voor de pekel.
1kg kippen vleugels. Een halve liter bier met een eetlepel zeezout en een eetlepel LetzQ chickenrub. Alles bij elkaar in een ziplockzak voor 3u de koelkast in.
Na 3u alles goed afgespoeld en afgedroogd. Op een bordje gelegd en in de LetzQ chickenrub gezet. Vervolgens 1,5u in de koelkast laten drogen. En de BBQ op met wat beukenhout. Bij zn 170gr ongeveer 45min gelegen.

Hierbij een paar foto?s.

33e9503e1ca71f286a619a5920bc2505.jpg


000b18d2b7ec77163cd097f4fce69ae2.jpg


13d6cd015445c71041c82da3ae6192ad.jpg


88a337d1596a56127580432402add2bf.jpg


Na een half uur wat Harry?s met spek er bij. De kindjes moeten toch wel groenten eten niet waar :).

a224ba3bcc1a7c7e729035e1de161dd0.jpg


Wat krieltjes gebakken en we konden aan tafel.

7cc87725d67d8742688f28299de061b3.jpg


De biersmaak kwam weer mooi tot z?n recht. En het was niet heel erg zout geworden. De brakken hebben weer heerlijk kunnen kluiven. En kids blij, papa blij

Groetjes Bram.l
 
Toch een lekker hapje zo op de zaterdag middag? ;)
 
Die zien er goed uit.
 
Lekker hoor. Kip altijd lekker
 
Lekkerrr hoor  :)
 
Was een heerlijke maaltijd. Kip gaat er altijd wel in.
@Ceriel, volgens mij moet je dan best een eindje rijden voor je hier bent ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan