BasBQ
Beef en Steak

Ardeens gebraad.

 
 

outwell

Kooltjesharker
Berichten
206
Ik wil morgen een kilo Ardeens gebraad ( casselerrib) op de Q leggen.
Wat kan ik er mee doen?
Rubben, roken en/of injecteren??
Hoor het graag!

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Beetje karige info om advies te geven.
Is het gebraad al voorgekruid en/of voorgegaard?
 
Dat is waar .
Het is een rauw stuk vlees, maar wel gepekeld wat ik begrepen had.


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Kijk daar heb ik wat aan :)

Ik zou hem garen als een beenham, 60 graden kerntemperatuur en een initial sear of een end sear voor een mooi korstje.
Het is best een stukje vlees dus een end sear is in dit geval wellicht het meest praktische.
Barbecue temperatuur niet te hoog 150-175 graden, Low en Slow kan natuurlijk ook maar vind ik persoonlijk voor dit stuk vlees geen echte toegevoegde waarde.
 
Als het al gepekeld is niet injecteren en zuinig met evt rub of kruiden om te voorkomen dat het veel te zout wordt..
Stukje (fruit)hout op de kolen voor de rook is altijd lekker
 
Dank je voor de informatie.
Ik zal morgen wat foto's plaatsen!!

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Vorige week ook eentje gedaan. 180 indirect en 40-50 minuten
Zeker niet bijkruiden wellicht al goed gepekeld zoals ie is.

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

 
Romcars zei:
Vorige week ook eentje gedaan. 180 indirect en 40-50 minuten
Zeker niet bijkruiden wellicht al goed gepekeld zoals ie is.

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
Ok?, misschien dan op het laatst dan insmeren met BBQ sausje?


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Hij ligt lekker warm in het ei.
180 graden indirect.
Met wat speklapjes voor morgen.
En krieltjes schotel met rozemarijn, knoflook en Himalaya zout
49056158fc6324c465860a625e40955d.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Mmmmmmm
BBQ sausje eroverheen.
Nog even wachten.....
60184dfe6cacde1339c47c2288bc1b2a.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Wanneer mogen we aan tafel?  :D
 
Jij gaat in ieder geval smakelijk eten.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Brecht zei:
Jij gaat in ieder geval smakelijk eten.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk
Het was zeker lekker.
Het had wel weg van beenham.
Heerlijk mals!
Morgen nog lekker die speklapjes opeten.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
BensBQ zei:
ziet er wel top uit, en wat je zei 'het had wel weg van beenham' komt door het injecteren, net als de 'bekende' culinaire beenhammetjes van diverse supermarkten ;)
Ok?. Thanks!

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Mooie garing, top gedaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan