BasBQ
Beef en Steak

Kersenhout uit eigen tuin, hoe bewaren en drogen?

 

Marcozld

Stoker
Berichten
414
Hallo allemaal,

Twee kersenbomen staan in de weg dus gaat binnenkort de zaag er in. Op de plek van de bomen wil ik een bescheiden buitenkeuken met overkapping bouwen.
Nu las ik dat kersenhout prima is te gebruiken op de bbq. Dus... hoe ga ik te werk?

Niet te grote stukken? Zonder de bast en het zal vast moeten drogen maar voor hoe lang?
Zitten er sappen in wat mogelijk nog schadelijk kan zijn oid?

Graag een advies.

Grz.

Marco
 
Drogen en kleuven als gewoon haardhout. Het best onder dak, op een plaats waar de wind erdoor kan.
Droogtijd 1,5 tot 2 jaar

Schoon kersenhout kun je gewoon gebruiken, er zit weinig tot geen hars in dat schadelijk is.
 
Wat cyriel zegt. Ook zorgen dat het geen ongedierte aantrekt en mooi in de wind ligt.

Verstuurd vanaf mijn SM-G389F met Tapatalk

 
Nu klein maken (tot gebruiksmaat) zorgt ook voor iets snellere droging, meer zaag/hak-oppervlak ten opzichte van inhoud/gewicht zorgt voor iets snellere droging.
 
Schors mag blijven zitten
 
Bedankt allemaal. Ik maak straks wat ruimte voor de stukken kersenhout onder het frame van de buitenkeuken.
Grz.
 
Terug
Bovenaan Onderaan