BasBQ
Beef en Steak

Wildgoulash

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.849
Buiten 29 graden, winter op komst, mooi moment om eens een nieuwe voorraad wildgoulash aan te leggen.
Tevens een leuk project voor de fotowedstrijd.
7172ac968148fe2fc94592c89e2e5018.jpg
090e5a6e3216fe60a5e69235d3cd5d9c.jpg


In mijn diepvries had ik nog een paar mooie stukken nekbrood van  Europees hert liggen (love it to be your own supplier).
Nekbrood en schoudervlees vindt ik persoonlijk het meest geschikt voor goulash, omdat je dan mooie gelijke stukken hebt van dezelfde structuur. Normaliter gebruikt men hier ook schouders, ketting van de filet en alle andere snijresten voor.
Ik pak ook bewust alleen hert, omdat zo de gaartijd van al het vlees hetzelfde is.
b74629d57945c6336899709c7652f9c6.jpg


Ingredi?nten

-hert nekbrood, 3kg
-ui
-wortel
-champignons
-courgette
(bij elkaar 1,5 kg)
-aardappelen, 1 kg
-wildfond
-ontbijtkoek 1/3
-oregano
-tijm
-peper
-zout
-ma?zena
-rode ruby port
-conference peren, 7 stuks
-Rochefort, 800 gram

94e7b2ffca3ea9a489456bb09e8a0141.jpg


Na de kamado op lage temperatuur te hebben gebracht (80 graden), het vlees er op met een paar chuncks appelhout.
58081278650e11b60b7947448b9e8ed0.jpg
288aaacea4594bb54073eee8e9f35701.jpg
5e964f46eeff7595050f815118364ce8.jpg


Een uurtje roken, dus tijd genoeg om alles te snijden.
24271009c5628bd2267e4ba02e6e97b7.jpg


Een uurtje later
17578ffc3573edcbda65bfb9b7abc088.jpg
ca98899f30d1f9b5c1929c6befdb79f5.jpg


Het vlees in blokjes gesneden en samen met de groenten, 1/3 ontbijtkoek, kruiden op gevoel en wildfond in de DO.
Port toegevoegd totdat alles net onder stond.
b5189cd376e4f4160e91ce4fd35227c2.jpg
cb959986456cf54ac38ddb0c055ee781.jpg


2 uur laten pruttelen tot het vlees zachter werdt. Ondertussen regelmatig roeren om aankoeken te voorkomen.
De aardappelen en peren in blokjes toegevoegd en nog een uur laten pruttelen tot het vlees echt botermals was.
Hierna een deel van de blauwe kaas er in gedaan.

3c56dbff4355810f9b94247330257cf8.jpg


Na een nacht afkoelen was het tijd om de goulash af te maken (kwaliteit maak je in 2 dagen), zo kun je mooi de dikte en smaak optimaliseren.
Ik vond de smaak van de Rochefort nog te licht en heb dus extra kaas toegevoegd. Ook voor een lekkere nog een flinke scheut port en beetje ma?zena voor extra binding (op voorhand oplossen).

Opgediend in een mooi oerbrood.

Het resultaat, waaaaaaanzinnig!!!!!!
Heerlijke combinatie tussen port en blauwe kaas. De peren vielen een beetje weg, zou ik er volgende keer pas dag 2 bij doen.
Maar ik ben super tevreden.

d7ba431fd638e47719c0d04afe7ada20.jpg



Bedankt voor het kijken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Woow. Dat ziet verrukkelijk uit. Dat had ik wel willen  proeven. Mooie reportage.  :)
 
Heerlijke pruttelpot.
Mooie plaates, succes met de wedstrijd. ;)
 
Lekker man!
 
Dat is zeker een mooie stoofpot en een mooi verslag
 
Zo dan. Dat zijn mooie plaatjes Broer. Ziet er allemaal heerlijk uit. Mooi verslag. En mooie stoere foto met heerlijk biertje. Ik zal snel komen proeven
Succes met de fotowedstrijd
 
Schitterend gerechtje en hele mooie foto's, succes!
 
Terug
Bovenaan Onderaan