BasBQ
Beef en Steak

Eenpansgerecht van de Q: Pulled Chicken uit de DO

Met mijn verjaardag in Maart een schitterende Dutch Oven voor mijn Weber GBS systeem ontvangen.
Wat een machtig mooie pan is dat toch, en wat werkt hij lekker..
Tussen Maart en Augustus zit wel een hele tijd, en dit is inderdaad de eerste keer dat ik hem gebruikt heb.
Stiekem een beetje bang om hem te gebruiken denk ik..

Maar na deze enorm positieve ervaring gaat hij toch echt wel vaker in de grill liggen!

Het was prima weer afgelopen week dus tijd om de Dutch Oven eindelijk in te wijden.
Een vrij 'makkelijk' recept gevonden voor Pulled Chicken dus we konden aan de slag.
De dag van te voren de ColeSlaw van Dominique gemaakt om een broodje te kunnen maken.

We begonnen met olie, uitje en knoflook.
Toen mocht de pan op t vuur.
E_qWEi5Y2420V9FuPRTf-VUIL6WoChlPj86-sy9ulGhFcx4JuQGEZFZfCM7-soXNQrJcsZZkbdJcJY8AwgSr7Sr0bBBwcFklFCqx9aW_hG940Iwlhqjfe8uTPcoRdEgZVmPseaJMhbdoPOdcjEGxZCEKqkB7cWcnoHGifmF11-46VRAO2zsAtmtER7ezQVqQwCwn3J3THstgOvbYJh_SLDaiqFRwgJfCEH7IqdXqtKTbbuViMv1UTvAZYH6QgrFtykyDckFnmpIFHt4qw3qc80lZa1lpPnAUlCCQBaJbp-10JlMoTNCTbhAhmmiu8hoXfMqbSsmB_VABRtMlvd2mGH8Y-fY1o5CwQRm29TsJc8L7PtPwziJh4lV6p8z6ArlBucmTNw34UDz78N0dpzxqn1i3QemwjIg8Aj1-15kyZqc80-zBOxoKJmC9bJIICNfbJkiGvIQHesO6ce3MOQMZA8hDOKFqFqo8NGiYBDOWZL9uhrnDr_hyoi_2jWKvVFqR2YFEV7iCWeTauaEw9d5MC9QOWPW6rAlcmH05hIQzJQefhCtdceBP5_82ildcsNPK7XROK4SHGy9CMG3GTMmHGrq3K0muM_Knz8xNZp5V9iUsljvDwuEdkkt5yKLLj-0BZtX5WuM0B9uV_W1GPdZc5F4zSpI4cAl5YYZQ4kuSeI0HYvlgPG7BoawVEXOtgK7cfElTCzJfqD2_s0QG_ViJyoGOGw=w958-h639-no


Toen dat eenmaal een paar minuutjes heeft lopen braaien, weer de pan van het vuur, en de overige ingredienten erin.
Een fles Black Jack Smokey BBQ Saus, Een potje kippenbouillon van Struik, Kippendijen (3pakjes a 350gr), 2-3 theelepels hot sauce naar keuze, 2 theelepels zout, 2 theelepels peper en 2 theelepels paprika poeder.
(bouillon eerst in t lege flesje bbq saus gieten, dan kan je met schudden echt alle saus eruit halen.. we blijven nederlanders)
wj0NnqVm3fR6tAzzU-gpIrpuRQTo8ykrI1604V45a5Fv4EBki_5jg_jg5cUHL7IK6oXZcTG6Gw-tahFWB5zNP4U4vAzw4-u-g2YE6hDdq5QrvbGEyqOGIB2F7IfIHDbjn6BDY8ao1qaYzQruIaTkuXsuPqBPuBlx5dQa9plmB-Z3Ykt8xX8gQrDi-ge7BpUdwZ3RQKNYCtJzNwCurW_ZIxCq4wqWz2BAAbR0eZL-wSzNYA5QJr24jvGmZl-neV5UOKDjWUYVjmrlKQvpAVF6IVnjrloZyhuNDkhbGHNry78JBn4g-lv4pSNwoiTpS02TsDRQzXqnNnPlKebAniNmmnNrfz-GEgxS_eXoFnp2tr2-TPR0JNH3P53x6m2yU5K1VfS3RdrPbIUx5YPiFczYpf3RjEciaG2iBaHgIQ605OfwiSOqajxhe6X19TKXKtr9ITOc5KmVQj9CoHPdHyaKLcOykHo3lmSzLbCGhL267qP05GAusWFtRf_Ynmxad7QGvNQUpnFzxP9DNqGWElXHRXPh0pC6pAM4ukZhhj7ISi6yxb7234gqQSv570yOD5oPUrWCijnO_kwrPx3EDq4jOXLaS1JDv_vVkqgtfqLP2Ep-3fQTClweauIkMNdGpvMv3cVqVUfE3nKnHWSQRtdR06lAztBPXIBw4yg6bIL3XGGorEQ-vCLZVhcU8wUVhRrvAIzYVXmBSeZ9k_ySTLFRnNrbyA=w622-h933-no



Even roeren, toen terug het vuur op!
SLiPGJ1gRqwXG9U-7q8uIdq83PwpUhOsk023STuQ4nAtnGzlCauqfOMI18W0quyDl3eTtMmxixYhDA4SAyOACmSchN8TtkvRUOcklyTUYBxS18_RrITnhOkzC6aUNIdBoeIdpK81BnSTOTxJy9XsIQJyoLauIdyrRBunkCU_WfCFhOP3jYxBBvEki-6XcSo-dyz8GYGstLi4V0HZdPLI7AzJb0eUPzJRX0zSb7bFarAo9tgZvrGcuf8Uf7b_U53SxYCAUp0Z9twafvTVpB5sJvXV3XkoFeYqz40dlSeQENFe83fFBcQ9sewvOu_bnE0KfvYEdgmEM5pI18iwEmibDcVnxuYPAbUbMLMlCU-aSi9KPQlu5SJn-DWhJMx2QEAV6SkU7aIMx0yYg0GfnQR1HkituQIW6KFG8PqG_E-jKrnUrudnVh0ns1PSvC5rq-sRdDBSZwqAThcH_Odrdu22LtqNGLVa9nz81YfTu0oYsCZQb26R1KsDQWOKsVHK2fHxih3Pk7MTsSi1jzkOf2_bKGpo8wzt4JxHqwlXkPC8S9Ac6TJlWpHLohTskfF_-O6K03cvvXDq5oNu2itWINnjXBy4MBe1EIa3xZCyPaogkhQsNPeGpTtMrByLx4weXUVMnw3JMdFz8medhgCWsPV9kKsprSzKDuY2wTfavziArcrnvuLRoK-9iumc8IrLs6zee4pWUvQjBhP9jwFeETY1IjvmCg=w958-h639-no

PUkmHjH8EDIG0MsbZDcGQbl84bFySVM5LIRXFHj5LWbGPp6ZY5TiO10713VNMH3XzyxHG0nGALDapoDsNximIog69lsIwpSdEhZZIB78YbivCDPGONwjILRXDY2iOmPKE3JiyCX-M4RRS7DMGtSDOfoo-Pp_TOxqGCBurZUuq-7F3t8DllU_tJbP9L7CB4-ckRdennnPz0l3wwaZ7XbIur1G7cBuHP6yDs4_yCDAb4Kr2fO2RtPZpWlG54mJBkAlFZCKp2IvksUEJvyRtGuUvUlx92AsflIfZ44Uj9qawDR8DTeZ_6A74AsddAnnmrdZOIKFudkYmlK1GuwHajgqgtc_7366Pm4s0ZhNDhCax6IS2U1O0lssqbxVryB4LhvxvIgBZR7Anqan91GXMv33UWLlRjOnsLEqI0-zhVlt1W0o9zeQivIUAROK7FGg7lZ5GIDUEuIxpV8Sjz2lFaLK8xHrtgZObA1uYNSIq2IiMPXuXKsgTgL4EzE3d3mtb6mYTvQ4mlj9u8gl4OZD5Rw2Mr9z9qfYY8mGMJ1hb484WaPCJTpRoaHOvvOPst9Ga80eFZWphYbwkFwIGi1SfNS0XhVNWIZpq_QpTcDZxNoWouKUmsKplpToYqCheNPdHzddi-1-1N147KtmM08qCW3l2QxJdDzkZgCMjonY_TZGOipFFz3VVIECyZwBzE0AgBP8S8mrbq90yJ3q1mXlaFJzPPJ3VQ=w958-h639-no


Met de totale stilte in de tuin hoor alles lekker pruttelen in de pan.
Even de deksel gelift voor wat leuke plaatjes.. Tijdens het koken natuurlijk de weber dicht!
oT-wlD2jtU1uizPWYlXBbs98saNi2221HrPvcxEY660DcwmhXwjQiKYl_ZiTcf1DtwM1P3kmQG5RM4Q-nCbN_QvmsnfL33SdvJ2xCNBJU_fJyWkubsKy0KIit7orweqsPIIqcaublACqiWI-tU8zCJ-IhS4IRE4MpkPnEVXqUl7B--KCbWId0H0ek-VxXpPyf-CkYAeE8yHETLP0pSBKBMx5IxH6uN-bcw2QfltUuXeLe8ahzgcC6lJoeW5CrmVz1QRrN_nfM9F1qeNR88P_XSOmaF2owe4s_rxGBKekN0xYCnsibG6-oBIc6Mx_5OWLEL64Frl9Rs2f5941wN-MlQjr_yMic4xqTjItaNVSnizvl9s7QVN8yyaaZjSEnoRSuMNZIHJsYRFFwVwLmRH77u11LQxkfzjnWun5EXRLmWwObhG-E4ANZQGHwHYK_mQJ8V1WgXWjRQPsPxsf02wbk_I48xMdMIUljnKtpKHH9DW_kkDcLAi5lTOT-PFdbtOf4LM8ZhsNd3orvoMvzFVSmP09K8mnZrHGdPSegTL2idEcHSkMz7WZK6k-SFAKF44Mui4gH5j70be3i8TTaut8FyBthmdKha9KRsPTDFnJLR3Q9NwdlXUI8r2a2ZGUaKBluyV6xXpcXkJc2ntDcLCF6PUefgszAD4BjFyorHBqDbWBTc-udajC2elbC2SKurfbmHDMIfX2lokDNd0CDXpwYq-LkQ=w958-h639-no

WcAV5dEjXctj_ym5XbT-uWnduFqcxKsglAdYMubTRq9EDicTMk29RmuWYmH1knwqY1XJO-UHW00SQpzTTPf1IzGatVGi2GkitldCNkVVyDD5TsJnLNtjs3bATrlLsAI7k3skN9FKLfZ_reafFO4a5Q9wyEHGBasxAL0ObyIUXX2LQDiFTSfGuSGBhG5_rNaNMhGq6CsjrLmXgY1_TKYSSjgsdQwVStIOFLydNPbxhbmtZHSu6hxST4w3uluAJ5iqu8J140PW4XtMgwwo7Ai5IXOmpIVeeAxZSrobdBqQpICGBzlhQN5EPnsVn8LW00sDZsi_R9lJ2XIoR5Ru9jz18v-2EtzOB5extPUQvNVB6i8hpwm6KwrQ8Vv4rlAzlMyjBhWaxGhCBPg6niPILyue_qD-beMxyq8xLNSlXKZ05KPFk-C6PC3Kr0GHJ4AHYNUyZYYILXIUylL2i0OxfMKkTpu4prM26EMbbTTflXVuMqRHaIgHQDYuHfMTX4sD4ukI1lUSw6uCMg_Ob16_mS9cTcnr7AisAEy71QsNjKx3fRtCCbZWtmfa25YVqbLbhQiXlFnBITEBfY7-LHzx9fKbUw7yzf-gSCP8jW9sqhzmiVLQLDPl-WbWapf5TFeJEEgE3x0gFzca-vGPO6g54zC3jO5JA3Yjq1j7RV0bmUxJX35Ie6Kb7nnQrgQXdivlIupUoNAujq2FczuJldqq6q4sn2o8cw=w622-h933-no


Na een half uurtje de kippendijen (de grotere stukken die ik nog kon zien) even omgedraait. Geen idee waarom, stond in t recept..

Weer een half uur later was het 'klaar' voor een test.
De pan had in totaal een uur op de weber gestaan met de temp rond de 200 graden.
Een kippendij eruit om te kijken hoe de pull was.
Precies zoals ik hoopte! enorm mals vlees, trok simpel uit elkaar maar kon nog makkelijk wat grotere stukjes behouden.. poeh, mijn eters stonden te watertanden! Ok ok, ik deed daar vrolijk aan mee!

0Mluxm1fY7K6lsx5Nz84Grikx_kCqq28gky-xHC4BTI8lam6j-F0n-Dn4ZDEHAZ5hHynN6VW9ximeZTNiJjjr114aFzV5b9CjTNlf9HmHBLf34VTTOQKQZwMAn4a71NJl-cIhteJXW860kwTR-HGecN7qS92Fng8k27msVzglq1fmWHEDEd3tstefDjiKeES57HIKk6AoJdUX9GUSuHtViq7wIsRx7u9hIWL7oqP5sLiMhE2jOOUPP5zme9MSnwQ4HLdZQDehkfq0MQd49aimZikHVmyMGkk-B4OBhJsHwb-zk8WmFsMyhlPRCRTJV7tA-gbK7216bJ5NiHO4mcddFHafBy3Ny64ANp0FuS-TdyumlLSHhShWcyRdI0M9RVjkD5zTBNF8rUArAOBwv9ytgWZUlgofg8sVBWngW7haX719mJSZh7hL9deLoioqxdstTdR3PbrvusUFsfxbb9qLJ5b8tTMSNMAMXFSnNTJiG7fX1Pz8X3Fz9yB0nq5vhVRapZ3anUCEu3iLWqjOyDVuv9n7PQtj-t0zz-_VUgK3atEmivL8H5AqqiLJck1s9Oa3Gl_82ZS70gTCXNZcwScM6FaFlm3NV5M_Q-uGJXLvS2cKUS819GIGZ2_5Ts8h1pHkeVlw3EPehP7RFhAYOb3F_79YJ_3fp0XLpEGBto3UsYaTHa7XcMekfj5guZc-BVlPok-SWndo3Fxw1tYtajsSI4oYQ=w958-h639-no

7H2Z6_1ixZr3I5v7c_N7mjlZrZX2gY55I9mwWTwLFHLjYHyeqVZW70QouHZyPIn-pUwxmuiZRvuhG9WjlQ1H4XAm2BILz3FClCaMLVUJpZ4yADkWVNcH6o18EU9zXDBcIrke9T4cWwk9pSO6mcsDS0P0W5qalOMkk4ZVQoy0M37mXkA0DByWhGlxRx8tXdSxDyMYkZnFF_W_iak8nO3X_DVOKY4T8Iqk8K8mGeZhYX-xppca3Y6Oa-aJc7iy8EPkWZd50ugn_M8qAF-R__EjUwgNuBfGK1wLxtmlbOzVs-Yjo197aB3Pwl0L4Iz1L7cBdbCXQNSPZ0_dRfymSl3uYyCQX_CH8shOuJ728dDCVhT91x-vrCh08xKBLxjcnLNA3Vr0Xxo1D9PSXKRbjkQD0ptKBqWs41FIAE2C0iYUITV6tc1T76gR69gDNRXW7IfzFWfL_9l4nSx1euREFxzd0s5nF9Lr8FcRl3FaEGL8oFeohou7wb_uzL89SBZ5WtR98wYnrmV_MJtf9VlxkQtVaTitllDd82Iise3kmkgFV6hLNGtg-brvAtDxEw8FbBPSrYUviBHYvZAp3CW-AJYYGtQi57IXwvtz2Cn0aRvHeSbOq9KiSn7JScXoRCWx_d7MFd1hGlUoZqRx5TPlaUM7WXE5oD7S0XF4zyC6p5M9ewE_4SpplTp6WDHs35BI24CIXhgLyuh0D4EEokivCbu-o-UYKQ=w958-h639-no


Terwijl ik druk met de vorken aan het spelen was, ging de pan met saus weer terug op het vuur, zonder deksel om wat in te dikken
(foto genomen door andere eter, focus gemist, beetje jammer :p )
6HXaLeB-JjsIxGz-3TgJz6Pf_s9xaALTDwRoDRnbKwSQ9CXmjjiYBbl2dG8IFI1uL902OZAon786o2MK8CxFkx6T7OSVaACuxBzoL3qDGCzy02PUl-1cep8wG98j9pzj00PDTmZp8fQZaNXSJ_1FAHuQi8eurqx44-z7uWQCqq_EVZFaAFpNOcGfm3_nDVsLKJ7-qOVMD1sCQYBOMD6J6eLm13kRgZNOyFvA641XG0IChahC_GbOPFiMB59ptX-SEFuKBwVQONf1Om8KKkL1uxyewhTDjlQWKL3QKXrG2q6F489BzV05SKUZPhxrJmot59kXANJiDe2wk0W6Lbzqwmfcr1GUaIC-WXS1F3EJbDdyVjNuV4NpL3teavbcl9rZWWrjRdFu6X2QqluDsWOBNiAYOLj8ggKUKJOhsMrsOqryWQKycIBEuwZCsQy6KJg3jKCQBJN0AH8nNXIpkGzbYxrBWwZx_NJaBZig7M1iVT81BHW-N1kZpEMe3yDZAAGm_BnKNwzMklQV2teh3Tyr2cLeea-tc1tlXnXRTKkHj4dXam2TrFgzA3slUY0mKuSWHOPrRCbqwfWuhrUeybzhlAPZsZs8fx3DV-vlV6ZHvm3QwUEKOAQxYc-HgnSNPpyaCS_NQFmIN_HPde8e22Q3U6cfm54p0on-jBMIwKHLXrcymyXFgSE64rsBnpqjCWl1dBrsS5IRO-715qw4AW_cUHNKhg=w958-h639-no


Toen de saus naar wens was ingedikt heb ik de de pan van het vuur gehaald, de kip weer terug in de pan gegooit en goed doorgeroerd en it was ready to eat!
6E80zFGijMQe-xJwHAeEULRry3YDvM3cwyuObDshZsF5eaML6pyNwjmYsjXkJ_2rSSLp0soge4nX_AW8rVnZsj0RamPk3aufiiOtN8v8cI_hCGVxhDwc7QRJJI4cotIn4d1juaoWkawxLCSywy2qtCPUtTcguWnhvseM9OFHpo8odmS-rkv4LcgMde23NtxG5_iCSnoppZpe94b95aiSxnTqllF4suDk0t4zSzXP7ouf9QDkoXTKyryUPP-pZzRGMgs3k8QzCoNks6eH4wMynrZBIbjRPiOIBcy8x0W1g3rSuYGxWKUyLj33f4rWieHGgVT9GgBfZHmEPuBXqPd9xI6S2sJ4VhDXfBI0Q693nY5EbqJXaab7RwUNLv2uKtzfyUsuiG9mYGBAx9-ikwlSy-UunK-McdfIo8ZL1tdMYzA6hIR1py6Ls3qza1qqwFnTjHLPnEd-4nEaFsBkYybdF0vHtdMW8V-qt1MQAesuvdRsPv6pw3gwZgvMJhoBoBqncpzmmwTFf_Vwla40eR5B7ZP_aNJTTqZD1Pafj3uLtQAplk3qcp_vk_OH5z0w5Ar-t8dhyg9q-RmJV-2kKmCp8hLFHVo4jL2lwZ_cczHniMwM5pBTF3w6vdctCukW5q7cqnEJ0edBOYowKClwihpb0DTZF8qH0uJSQRVVVY4Xna5uq8hdURjWmv4W0YH--izFT6IuYTT1wuFChYeKgy6S8rmM5A=w958-h639-no


fx4aiapl29BjpBTNvnjWvVUVm5ZDeMCnKcja87hfUo8yix608N8JJJFga7q7JuZvxIxiJXFsz-lS1iW1o8RnP2dydk8fJnO1T2pRiCpa3EXrrldLg_ZdqVsJ2QGz0RTzCfdO1taW9_DG9t3gXK8FtYBOJvZaTl9DMRAPduxLGP6kQp8xalXSYykpmcIa8lh0paBPVjFe-wiGyUCWiq_aeMCQwjjd5MJoikLc-VghwxUVgI-eLdYc6k9zGmP9KwfzLFp2lDZLw_5GSxr8NK2INRFm_QONdFpEBZ6IZVhA_AEDMpSMhLS0rRN0ymQStjpbpnwzLyA8QIM5a5dykDnB_Nw4FJiYsmbb8AoScOA82UecaqK7ETHVRYhTsQZaYjeqBmM7Lr5oeQdUHT8sSaZar33jKfCWIyQZzALes5C2L1TQjtY3HAAZnAtLYVuxEGPj-55FLVQg45-NAUpiXOM6GEz7Bl3CrknChK9T4rxHb9T8vlNnJlxi-CozJjl8VQhkboJ1cpccYiIXfc5Zx51Vz4vU8sPqHsYgKI4ezywKR_XofaHtT9FHpJExqYHabbSDLmflz46RY9r3KUVGI88UdFQjibLl5GL--jNWVNxMJE5ppv6fgLKylrSNy3kzH-Xggy5bPdlNThrznN2C4bHyAapYh6tFtyc_mt1hSlaBizL5trnNT6DsR0H4sih0T31mO_9izBIT7L5yumbB-iucMcKWNA=w622-h933-no


Dus lekkere bruine pistoletjes afgebakken, belegd met pulled chicken en de coleslaw van Dominique:
9QMPaOKcu7ltqucFvEYHsN4Ufek_H0L38If3ti67FqFhU7eLqb9GKewajPXAFLbIx6dyCwxWfRyMf9L8qrH5XrqqDo3Q6_8dUAqSGAf4OqXgOMs_kbMG4KMWBdq_ZCLP_DUuj4cEf-MR9FVP_5EajKmO3wUQVY-uznDUfKxPZpIglZ3bMrrQU9ylrAdzeBGZrObzimywBlIfUYnug2QLiSPIHjzNmaFblhcj38rnCJEXG6UWlQkTMBBASgbZOP-q_A3OzCmCsUnSvlO9Da_ocx0ljN5u5KrRYWgX1Zjsbbhs8MOBlhYdG7KCNYJcU9xpnWA3C1C5FKzySipgEOBNAta9P3ponuAAAoMXMCWd1Kvcvany0dq8faFFtUTDrsZ0v3Y36SkxGNnm_6mueewTsiD-qEwZ_sZfMCrich423M4lWybypVY3Zf7g_emOOTqlUl3m0nElGYT6wa2iUmV1RKopfGLYUOHiqb-MENKbtX83iNugdfUneMGr2Dvcfz8AoqoLCbkkknoxGRJ6RAQQ5w6nTYzuXEBwpjdMLlAZCEif46tqsczOyrLDyRPk49lHGVQ5O-AQVHrDOsZFdXonrOW9MPJurxZRgenpXdwY3qmZsatdsqMNpa4tZfnWEXwetjZhzwQjG4DPyhhqvHYJHT0BHfi5it3vnMDZ64iooVGGTangbRaV9f7JTkJMbq9ckxBS5NoEbhjJpSqSKcCIAlCqvg=w958-h639-no


FFekNHM3nkuLKPiZjkKMTkiXLe5wotdZj5jf1d2g6VZQg5DiMzhPuOBKQoAEeU_EGUkBTWLMgh9QqKZKhSbxQkNIRBcYpalvb2Vlq-9ffC3zgAivisJLwa9eaPMGvFJvBbmumQ5yAlGVAUzOs10smIIruhcn7sC8KBXtTWrMDxRQq-qespF843RipHnr3TlSdruJZp7T-fWCoUgvFYHJya7-iihSeHMmXMkkMxE8feY_D2TKpuJN6doAytVT28m370_CFB5EmaUYjqD0hYyn7m21v-v-wo0LIWezVxAkUgR6LqP6_Zp3eUO1t_D1FZrWx76WhC4BKItpr9haKhZEBao9PAI8db7K8Me47POEXy3oxw8BJ0DEC5YOI701MZa7NPZaMDhy3rkazl1xYFovbmTFHZ6UOrLUtsettvZHIMM36cgIrEIrHoMqr8xPJXmgtlAIZAVPqCF7tH7iNQHONvyMv-dMGxV2gDyB_S816THrr7XXz2x4p6tM7xvLLWl1WCrlP588TwVVOU1P7BVsnsn135G6wqf_iR8H46WWcaDspTOTWFAfJ2_nHubiK7K-IsKyZZFisKzCdgST6LjeJsc496WConlBRP_kSqyJKQFC58gtzIFoNoQ-n56EjVureS90WXhBJP0GZpK49yOfwK-VfuuwB1pyq3lV7T-LE4oTGnQhDOtuZa-wYqATWLQSWXe80pE5CwqwvctvMSznYHeAzQ=w958-h639-no



En zo ging de pan snel op..
Jvy1guTjRSb1fOjLYBNqu4pSh_Scq9kvQH2CnY_0T0x2gm3WEH9yx6vOtZFnv4fO7czokUUHDV4YNSXSnWM7alcAu3CxBV6NVDXxqJo7oxKi4HvsPxShc7G5CozddN3wvDdzFcXjgo6QRZjEWFny7uuKq6xBsuZnVKQ9guEZ8Jv38iXr975wLXxIflhnhupph57BAZrIthBca1EAOt6O0oZo7W9wg9tTnSug_rkdJ6QlN1igkf2HQ0APybFeA0twUxrD6Opm0Xi_sE0ZqbhUJjsP8wazgPZHD6Z5HFZzXwvUgTzP45PR29545uIe10o606cWXRv4ZPbpL4S7nX-8Q5u6u2Ze0-FGU-z8hx3DRUji7iOJBJXKAVV6HBGoLQ6y4Q6s8w9GrlVyCp4yTSB7dCOpoLX0wfsL16BfMg8Zfs-QhGGcQrfugvQj7sj-ld4_fHhtWI_hfvP53hdpUJsSfQoTmmF8b91j_0DKkwT_6wYY3i6x8w5bCHGrBKgJX-pihEXITIas5-hpol1npFncuZ2mXw9nqvFXQLTp2LUmlyPnoJam4I9dChp-uVB8IKztoG8nY52k8A2PVzjbKZ8qvlXcHPSSJ__PKQZ9olmxH_-HJpZL2uULDJ0gFLXbcUsBkv-T1qIdM6xXLnqfLWVIOFxZN1PYH5LVG1msXQEH4mvfGqyN30O7Vc5f4vHZYfFKKXXSbA_7ZQhznmPnYXa3iY5C6w=w958-h639-no


En dan te bedenken dat je 1050gr kippendijen had.. je maar met 3 man er van at (want 1 vegetarier) dan schrik je best als je van plan was lekker nog porties over te houden en je aan het eind van de rit dit nog in de pan ziet:
QPPv_y0nbtbv1cXBDTnshbpCWclZTO8KirTrQx3a8MmOdoBGwTOPplDWlFqK7925go3_2VG7RQZEVvadZi9LOSEIRGUcOlanjWcpE2ySc1fu3lGKWxZJ6CjwV8ZbirfdpooiVkE6VkH-1HAKMRBJBbCwjML8CAmG2YL0jasxX7HJy-rAWcBbk-c7FmIObZhTmup-3mA0H6frqeqBqHeOWfA-3bVFpjPLgWzd5B5JlduS5knAtVacIhgXFffDo-s06YR4DoE_ULLlTu-ZDDcUkhxuI-4NqfmPrwz73nzWuN7G7ilAwUGMo60SuD9Y9RlTlIPajwsk1KF8rCv9LRmxKVY1P4CFT4PdLtiGsu0VCIlFyzHzaUUXrVbqMbXR1mmItnQo9pke1-L-fPKxKiuah0uFt2unzaEWXzdHAFxHezjVVUigARsXV2Agc94xHZOzuDeGl2X7auQkMXiKeScbmMddz7FlQIC0Kma8Z-YUIFBxso2w3aEhuvYoFpZvYOr4rnF9VSKLnSNE4TEODvEJpS1QUA18JGT3paRi-7yOupdInWFN0HZR8_rQVhwIQ8IjHnK4RFaKdHEdm7q4k7fHvNEvD2H3Ew2hlTElvbC6LmwEOoCRG2KL6EIwCNonWF2upSXe4tQWOTOX0tmhA2b0sIbdIryi4x-RIolPBa00hOHBhYcBs7zP_Azev8Tqojv3-Q7zjXIKUe-J-k1hnpRbToHUyA=w700-h933-no


Haha! kan maar eeen ding betekenen, het was een groot succes.
Bedankt voor het lezen..

Thanks to:
@Bram bedankt voor het leuke onderwerp deze maand, het heeft mij over de streep getrokken om de DO te gaan gebruiken.
@Rookmetsmaak, bedankt voor het recept.
 
Jammie. Ziet er goed uit staat ook nog op mijn todo list. Maar denk dat ik het maar eens snel moet maken als ik dit zo zie.  :)
 
Dat ziet er heerlijk uit.
Denk dat de D.O. nu wel vaker op de Q zal komen.
Succes met de wedstrijd.
 
Ziet er lekker uit ;)
 
Fijn gerechtje en mooi vastgelegd ook, succes met de wedstrijd!
 
Bedankt allemaal. Is 200graden een normale temp voor de DO? Ik vond dat aan de randjes de saus iets te hard is gegaan..

Of is dat in de lijn der verwachting?

Verstuurd vanaf mijn GM1913 met Tapatalk

 
Vind het wat aan de hoge kant, als 't de bedoeling is dat je prakkie sudderd zou ik het eens op 140 a 150  gr. C houden maar ik ben zelf nog volop aan het experimenteren.
Dit is wat ik zo links en rechts hoor en bij  mij werkt dat prima.
 
Hans zei:
Vind het wat aan de hoge kant, als 't de bedoeling is dat je prakkie sudderd zou ik het eens op 140 a 150  gr. C houden maar ik ben zelf nog volop aan het experimenteren.
Dit is wat ik zo links en rechts hoor en bij  mij werkt dat prima.
Bedankt Hans!

Verstuurd vanaf mijn GM1913 met Tapatalk

 
Lekke pan eten. Heb je mooi gedaan. Lekkere foto?s ook. En goed dat de pan uit de kast mocht. Ik vind het een fijne en leuke uitbreiding mbt het kolen op de Q.

Wat betreft de temp. voor de DO. Ik zet de pan op direct vuur om eea aan te braden en uitjes oid aan te zetten. Als ik daarna lang wil stoven zet ik de pan indirect boven ze convEGGtor. Bij 110gr oid. Dan gaat het heel zachtjes pruttelen. Wel van tijd tot tijd even kijken dat het geheel niet droog kookt. Dan even wat vocht toe voegen.

Succes met de fotowedstrijd.
 
lekker hoor. ziet fantastisch uit
 
Bedankt allemaal! Volgende keer de DO dus een stuk lager in temperatuur. Zo leren we iedere dag weer. Bedankt voor de tips, het is gelukkig goed gekomen met dit gerecht.
 
 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.902
Zo, klein jaartje later vond ik het wel tijd voor een nieuwe poging. Iets minder zout gebruikt dan de vorige keer. Helaas nog steeds erg zout, maar doorvoor niet minder lekker.

IMG_20200613_161013.jpg


IMG_20200613_180958.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi gerecht geworden en de pan zal nu minder werkeloos staan 👍🏻👍🏻
 
Hele fles blackjack erin?
Is dat niet het zoute dan?
Ook de kippenfond is zout hè...en dan extra zout toevoegen.. Ik denk dat je dat laatste achterwege moet laten. Zout kun je ten slotte altijd toevoegen..
 
Terug
Bovenaan Onderaan