BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3.2.1

 
 
 

eggheadbos

Vuurmaker
Berichten
61
Vandaag heerlijk spareribs gemaakt op 125 grade met in de eerste 3uur roken en grillen de 2 uur daarna appelsap in de Jolla kant gedaan daarna ingepakt en weer terug gelegt laatste uurtje afgelakt en vallen van het bot super lekker
06a895e0ea1f1a3ccc52b5d8f22f7ce1.jpg
4be690feea7d19075d2b5b932de2f6a4.jpg
1b03988cc64e6812d65be2663941b48c.jpg
74f554a2f218c449ac3d8ed70ba50fec.jpg
0fb03d4e8fc110f74d394da5e2671aad.jpg
9da6cc92d1f26ac71d61630bef48b992.jpg
146b452dcba67c7971c8ded3d107334f.jpg
02c934a9936f26b628f11e05ff2b8dd8.jpg
e3b75c93316095ab7f0db035afcfafa1.jpg
612aabc8e4f8e143e1cf1d35e899e065.jpg
2020331129b8757cc7556661d4dba077.jpg
fa58170aa1d74283c5561dc0fd9784ed.jpg
90a5ff43302a88388566030cb0275d95.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Altijd lekker Spareribs  :)
 
Ribben zien er lekker uit. Moet ik toch eens gaan maken.
Nu ik de Brisket gemaakt heb lijkt dit wel mooie uitdaging.
 
zien er heerlijk uit, die zullen prima gesmaakt hebben
 
Bram zei:
Ribben zien er lekker uit. Moet ik toch eens gaan maken.
Nu ik de Brisket gemaakt heb lijkt dit wel mooie uitdaging.


Een van de lastigste dingen bij het maken van ribben is het kopen van een goede rib vind ik, heb er best wel behoorlijk wat geprobeerd maar nog niet de voor ons lekkerste gevonden.
Vaak te dun, ribben steken er dan al bijna door als je ze uitpakt vooral bij "Baby backs"
Of veel te vet en met veel van die knoebel botjes (weet niet of dat dat de juiste benaming is) veel bij "buikribben"
Het bezoek vind ze dan heerlijk maar ik denk vaak "Is that all there is"
Maar we zoeken nog wel even verder, morgen bij de huisslager langs dan kan ik uitleggen waar ik naar opzoek ben.
Wellicht roep ik dan wel "Eureka ik heb ze".
Zo niet, ook geen probleem hoor heb ik weer een prima excuus om snel weer een andere lichting te proberen  ;)  :)

 
Het is altijd leuk om temaken het leukste is om overal bij slagers te gaan kijken voor mooie ribben deze waren niet dikbevlees maar kwa mals Heid en smaak heerlijk

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

 
Hans zei:
Bram zei:
Ribben zien er lekker uit. Moet ik toch eens gaan maken.
Nu ik de Brisket gemaakt heb lijkt dit wel mooie uitdaging.


Een van de lastigste dingen bij het maken van ribben is het kopen van een goede rib vind ik, heb er best wel behoorlijk wat geprobeerd maar nog niet de voor ons lekkerste gevonden.
Vaak te dun, ribben steken er dan al bijna door als je ze uitpakt vooral bij "Baby backs"
Of veel te vet en met veel van die knoebel botjes (weet niet of dat dat de juiste benaming is) veel bij "buikribben"
Het bezoek vind ze dan heerlijk maar ik denk vaak "Is that all there is"
Maar we zoeken nog wel even verder, morgen bij de huisslager langs dan kan ik uitleggen waar ik naar opzoek ben.
Wellicht roep ik dan wel "Eureka ik heb ze".
Zo niet, ook geen probleem hoor heb ik weer een prima excuus om snel weer een andere lichting te proberen  ;)  :)

@ Bram, aansluitend op m'n verhaal over ribben wil ik je graag onze ervaring bij de huisslager laten zien.
    Deze ribben heeft hij voor ons uitgesneden, baby backs met wat meer vlees op het bot.
    Hoe e.e.a. op de bbq gaat vertel ik t.z.t. in een topic.







Grts,    Hans.
 
eggheadbos zei:
Mooi vleesje hans

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Vinden wij ook, als het even goed smaakt als dat het er uitziet zijn we helemaal blij.  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan