BasBQ
Beef en Steak

Smoke Gin (try out)

APPELBOOM

Vuurmaker
Berichten
59
Ik hou van BBQ en ik hou van Gin&tonic....
Waarom zouden we deze 2 niet kunnen combineren?
EEN EXPERIMENT!

Nodig:
-een schaaltje
- houtskoolblokje
- rookhout (ik heb ceder gebruikt)
-rozemarijn
- gin monkey 47
- fevertree (indi)
- ijs
- een grote kom (ik heb een oude slakom gebruikt)

Doe een brandend kooltje in een kommetje en doe daar rookhout en rozemarijn bij...
11900967_10204771644387053_1752131457_o_zpstumlypp2.jpg


neem een dik glas met gin en zet dit bij je rookpotje en dek af...

11914935_10204771643307026_1759733738_o_zpstslwkmsr.jpg


Laat dit roken naar eigen smaak...
Ik heb hem 10 min laten roken en dan zat er de geur in maar nog geen rokerige smaak.
Dus volgende keer doe ik het 30min.

11914042_10204771642387003_1226126186_o_zpswxm1t0fp.jpg


Na het smoken werk je de gin  af zoals een gewone gin & tonic.


Natuurlijk moet dit niet gedaan worden met monkey 47 en rozemarijn...
je zou ook bv. gin mare met lavendel kunnen gebruiken.
 
Ehm...... Juist ja.
 
In het boek van Chris Lilly rookt hij water. Dus bak water in de barbecue -tijd weet ik niet uit mijn hoofd- en dat vriest hij dan in voor in een cocktail. Misschien een betere aanpak dan deze. 
 
noskos zei:
In het boek van Chris Lilly rookt hij water. Dus bak water in de barbecue -tijd weet ik niet uit mijn hoofd- en dat vriest hij dan in voor in een cocktail. Misschien een betere aanpak dan deze.

Volgende keer ga ik het idd totaal anders aanpakken...
Water roken met kruiden erin.
En dan met een glazen stolp met rook eronder zo de GT presenteren.
 
Weer eens een andere benadering!
 
Terug
Bovenaan Onderaan